Фонд захисту вкладників забирає у кримчан банківські картки

fond vkladchikov

 
Автономна некомерційна організація «Фонд захисту вкладників», створена в Криму за ініціативою російської влади, відмовляється відшкодовувати місцевим жителям вклади без надання оригіналів банківських карт.


Про це повідомила мешканка Сімферополя Олександра, яка отримала таку відмову, пишуть «События Крыма», передають «Конфлікти і закони».

За її словами, здаючи документи до «Фонду захисту вкладників», вона вирішила не віддавати оригінали документів, а здала тільки їх копії.

«Після анексії Криму на моїй картці «ПриватБанку» залишилася ціла зарплата. Мені не хотілося, звичайно, її комусь дарувати. І я звернулася в цей російський «Фонд захисту вкладників». Коли його працівники зажадали віддати їм пластикову картку, я, звичайно ж, не стала цього робити. Де я потім шукати їх буду і як доведу, що ці гроші у мене дійсно були? Я віддала їм ксерокопію картки і чека з банкомату про наявність коштів на рахунку», - розповіла вона.

Днями кримчанка отримала смс-повідомлення від «Фонду захисту вкладників», який відмовляється виплачувати їй кошти без наявності пластикової картки.

«Фонд захисту вкладників» розглянув вашу заяву. На жаль, до нього не прикладений ряд необхідних документів. Для отримання повної суми компенсації просимо надати: оригінал банківської картки і завірене підтвердження залишку по карті на поточну дату», - йдеться в повідомленні.

Прохання власниці картки роз'яснити необхідність її надання у Фонді проігнорували.

Нагадаємо, «Фонд захисту вкладників» розпочав виплату компенсацій клієнтам українських банків в Криму з 8 травня. Компенсацію мають право отримати фізичні особи, в тому числі ті, які здійснюють підприємницьку діяльність без утворення юридичної особи.

Компенсація виплачується за банківськими вкладами (рахунках), які були розміщені в банках по 1 квітня 2014 включно.

Станом на 14 липня Фонд прийняв 237 тис. заяв від вкладників українських банків, виплатив компенсації майже 86 тис. вкладникам на суму 10,9 млрд рублів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.