У Криму замість крапель для очей продавали козяче молоко

kozyi kapli

 

Складнощами періоду анексії Криму, які з гідністю переносять всі його жителі, в черговий раз скористалися шахраї, на цей раз використавши спекуляції з медичними препаратами. Йдеться про нібито унікальні ліки для очей, здатні значною мірою, а в деяких випадках і повністю, відновлювати зір пацієнта. Про це повідомляє російський сайт zakryma.ru, передають «Конфлікти і закони».


Препарат під назвою «Візірон» подавався як новітній інноваційний комбінований засіб широкого спектру дії, якому притаманні висока ефективність і стійкий результат, що дозволяє хворим надовго забути про проблеми з очима. Іншими словами, в черговий раз на ринку з'явився диво-засіб від очних хвороб, який на перевірку виявився звичайним козячим молоком, розбавленим з водою. Саме такий склад, як з'ясували фахівці, продавався під виглядом ліків, торгівля яким велася досить успішно.

Шахраї активно продавали препарат в Сімферополі, Ялті, Євпаторії, Феодосії та деяких інших містах Криму. У загальній кільуості ними було ошукано не менше 1,5 тис. людей, кожен з яких «обміняв» на козяче молоко від 500 рублів, а саме стільки коштував один флакон чудодійних крапель, до 1500 рублів, адже мінімальний курс застосування препарату становив три місяці, чого нібито було достатньо для отримання ефекту «чистого зору».

Примітно, що деякі покупці поверталися і додатково купували ліки, при цьому вказуючи на позитивний ефект, що наступив після його використання. І в даному випадку мова йде не тільки про самонавіяння, на що можна було б списати таку реакцію обдурених покупців. Справа в тому, що козяче молоко, дійсно, дуже корисне, в старовину застосовувалося і в якості засобу для поліпшення зору. В рецепт входили свіжа сироватка козячого молока і кип'ячена вода в рівних частках. Отриману суміш по 2-3 краплі капали в кожне око, а курс лікування зазвичай становив не більше 7-10 днів і спрямований він був на зміцнення кришталика. Природно, ні про яке повноцінне відновлення зору, а тим більше лікування від досить серйозних хвороб, пов'язаних з порушенням зорової функції, мови не було.

Відомо, що кілька членів групи, яка промишляла продажем псевдолікарського препарату, серед яких виявилися чоловіки і жінки у віці від 25 до 40 років, вже затримані поліцією. В даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи та обрання для них відповідного запобіжного заходу.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.