Цього сезону санаторії Криму відкрили свої пляжні карти через примус кримської влади

sanatorii krimu

 
Дефіцит пляжів в деяких курортних регіонах Криму вдалося покрити за рахунок вільного доступу на частину пляжних карт санаторіїв. Про це повідомив перший заступник міністра курортів і туризму Криму Ігор Котляр, передають «События Крима» з посиланням на Кримінформ.


«Я могу привести в пример ряд санаториев, в которых мы обеспечили бесплатный, беспрепятственный вход граждан, говоря им о том, если вы это не обеспечите, то следующим шагом будет поднят вопрос об изъятии у вас излишков пляжной территории. - Это 12 санаториев в Алуште, один санаторий в Судаке, этот вопрос стоял по санаторию Дейча (народного депутата Украины Бориса Дейча – ред.) ТОК «Судак», и тоже там открыли ряд карт».

За словами заступника міністра, системну роботу з покриття дефіциту пляжних територій за рахунок надлишків великих санаторно-курортних об'єктів можна налагодити, прийнявши закон «Про курорти». Паралельно доведеться визначати балансоутримувачів пляжів, оскільки тільки на щорічну підсипку гальки необхідні значні кошти.

Нагадаємо, так звана Державна рада Криму готує до другого читання законопроект «Про курорти, природні лікувальні ресурси та лікувально-оздоровчі місцевості Республіки Крим». Документ викликав суспільний резонанс, оскільки ст. 13 законопроекту містить норму, що дозволяє всім колективним засобам розміщення обмежити доступ до моря, отримавши сертифікат на надання лікувальних послуг. Статус «лікувального» має на увазі проведення на пляжі лікувально-профілактичних процедур і купань під контролем медичного персоналу.

Пляжні карти в межах населених пунктів Південного берега Криму, в основному, знаходяться в оренді у санаторіїв, які на власний розсуд можуть обмежувати доступ до моря для сторонніх осіб. Комунальні пляжі або відсутні, або їх площа не дозволяє в літній час розмістити всіх бажаючих.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.