Кримським фанам футбольного клубу «Севастополь» окупанти дали по 15 років

fk sevastopol

 
П'ятьох кримчан - фанатів футбольного клубу «Севастополь» - кримський суд заочно засудив до 15 років позбавлення волі за тероризм. Самі ультрас запевняють: жодних протиправних дій вони не скоювали. І єдиною причиною переслідування з боку нової кримської «влади» називають власний патріотизм. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на «Громадське радіо», передають «Конфлікти і закони».


Всі хлопці встигли виїхати з Криму - деякі більше року тому. Всі засуджені - футбольні фанати місцевого клубу «Севастополь». Хлопці підтримували Україну, не приховували патріотичних поглядів, і найімовірніше, саме за це отримали реальні терміни, розповідає севастополець Ернест.

«Поїхав з Криму, я ж був футбольним фанатом. До нас найчастіше приходили додому, до матері. ФСБ запитувало, де я, хто я, (чи) воюю я, чим займаюся в Україні? А ось недавно вже, перед 9 травня, приходили додому робити повний обшук. Наступного дня був суд, на якому мені дали заочно 15 років за організацію терактів», - розповів чоловік Чорноморській ТРК.

ФСБ в Криму діяла за класичною схемою: відстеження інформації в соцмережах, допити, обшуки, порушення кримінальної справи. Багато колишніх соратників активно свідчили проти колишніх друзів, кажуть засуджені. Після анексії залишатися в російському Севастополі стало небезпечно, розповідає Юрій.

«Вони вибирали тих, хто був раніше пов'язаний з українським патріотизмом. Зараз вони проводять обшуки, викликають, розпитують, стежать за ними. Здавна всі футбольні фанати були патріотичних поглядів. Севастополь теж не обійшов стороною. Але багато хто після Майдану змінив свої погляди і став більш проросійським. Є такі люди, які співпрацюють з органами (окупантами - ред.)», - зазначив він.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.