НМПУ вимагає санкцій стосовно кримського судді, які засудив оператора АТР

sanctions nmpu

 
Незалежна медіа-профспілка України вимагає від української влади відреагувати на дії окупаційних чиновників та суддів стосовно оператора кримськотатарського телеканалу АТР Ескендера Небієва. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у Незалежній медіа-профспілці України.


Як відомо, у понеділок, 12 жовтня, окупаційний Центральний районний суд Сімферополя визнав його винним у застосуванні сили до представників партії «Русское единство» під час мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Небієва засуджено за ч. 2 ст. 212 Кримінального кодексу РФ («участь у масових заворушеннях, які супроводжуються насильством») до 2 років та 6 місяців ув'язнення умовно. Рішення виніс суддя Юрій Гулевич.

Цей факт неможливо визнати законним з багатьох підстав. По-перше, керівництво телеканалу АТР та колеги Ескендера Небієва наполягають на тому, що під час мітингу біля кримського парламенту 26 лютого 2014 року він не був учасником подій, а виконував свої професійні обов'язки - робив відео-зйомку для телеканалу. Більше того, за їхніми свідченнями, на момент початку сутичок Небієв вже покинув місце подій.

По-друге, події, за які Ескендер Небієв спочатку був ув'язнений окупаційними спецслужбами, а тепер засуджений, відбувалися на півострова ще за часів його української каденції. Юристи та адвокати, які аналізували цю справу, впевнені, що вона - політично мотивована, бо інакше взагалі не могла б з'явитися, бо не відповідає ані українському, ані міжнародному законодавству.

І по-третє, вирок окупаційного суду Сімферополя ім'ям Росії винесений стосовно громадянина України, співробітника ЗМІ - за те, що він виконував свою роботу! Звісно, що цей вирок не може бути визнаний ані в Україні, ані у світі. Проте він породжує негативну тенденцію - застосування репресії стосовно журналістів за допомогою судів. То ж, судячи з логіки окупантів, завтра таким же чином можна засудити будь-кого з інших журналістів, які працюють у Криму або виїхали з нього.

Тому вимагаємо від української влади відреагувати на цей факт. Зокрема, висловити ноту протесту та застосувати персональні санкції до судді Гулевича, який виніс зазначений вирок.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.