Українські журналісти закликають іноземних колег відвідувати Крим у законний спосіб

zarubigni gurnalisti

 
Комітет Незалежної медіа-профспілки України попереджає іноземних колег про кримінальну відповідальність за українським законодавством за порушення порядку в'їзду на тимчасово окупований півострів Крим та виїзд з нього.


13-18 жовтня у Ялті відбувається конференція молодих журналістів, у якій беруть участь колеги з деяких європейських країн. Ми припускаємо, що організатори конференції не попередили учасників про кримінальну відповідальність за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України.

Стаття 332-1 Кримінального кодексу України передбачає обмеження волі до трьох років за порушення цього порядку, а у разі порушення цього порядку групою - до п'яти років обмеження волі, повідомляє прес-служба Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ).

Медіа-профспілка нагадує колегам про резолюцію Генеральної асамблеї ООН від 27 березня 2014 року (А/RES/68/262) «Територіальна цілісність України», яка закликає не визнавати будь-яку зміну статусу Криму та утримуватися від будь-яких дій, які можна було б розцінювати як визнання такої зміни статусу.

Українське законодавство дозволяє журналістам інших країн відвідувати Крим у законний спосіб. Як це зробити, читайте за посиланням: http://mip.gov.ua/en/content/vizd-na-timchasovo-okupovanu-teritoriyu-ar-krim-dlya-inozemnih-zhurnalistiv.html, зазначають у прес-службі НМПУ.

Водночас НМПУ готує офіційне звернення до державних органів України щодо спрощення перетину адміністративного кордону з Кримом для іноземних журналістів. Також НМПУ готує офіційні листи до національних медійних організацій різних країн, які також входять до Міжнародної федерації журналістів та Європейської федерації журналістів, з роз'ясненням правил відвідувань тимчасово окупованого росіянами Криму.

Довідка.

У лютому 2014 року Росія окупувала та потім анексувала український півострів Крим, контролює його досі. Проукраїнські активісти були вигнані з Криму силою, заарештовані (Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв та багато інших) або вбиті (Решат Аметов, Станіслав Карачевський, Сергій Какурін). За даними ООН більше 20 тисяч мешканців Криму були змушені кинути свої оселі після анексії. Крим став базою для бойовиків, які потім розв'язали війну на сході України. Росіянин Ігор Гіркин (Стрєлков) розповідав у ЗМІ, що спочатку брав участь у анексії Криму, а потім пішов воювати на Донбас. З кримського міста Севастополь зараз відправляються російські військові, щоб бомбардувати міста Сирії. У Криму немає вільної преси, а права корінного народу - кримських татар - брутально порушуються.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.