Анексована кримська Феміда відмовилася задовольнити позов Буджурової проти ФСБ

budgurova vidmova

 
Київський районний суд анексованого Сімферополя відмовився задовольнити позов заступника генерального директора продакшн-студії «Qara Deniz Production», екс-заступниці гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR Лілі Буджурової проти співробітників країни-агресора - ФСБ РФ, які 2 листопада при обшуці її будинку не допустили адвоката в приміщення.


Про це повідомляє інтернет-видання «15 хвилин», повідомляє nmpu.org.ua.

Суддя вважає, що в матеріалах справи немає достатніх доказів того, що слідчий особисто відмовив адвокату Буджурової Джемілю Темішеву в присутності під час обшуку.

«Головуючий суддя відмовився допитувати свідків, які були безпосередніми очевидцями того, як я приїхав, наполягав на своїй присутності при проведенні обшуку, після проведення обшуку спілкувався зі слідчим, висловлював своє невдоволення тим, що мене не пропустили в приміщення», – повідомив адвокат.

За його словами, слідчий пояснив свої дії тим, що «вважає присутність адвоката при обшуку недоцільним».

Буджурова назвала рішення суду цілком очікуваним і має намір оскаржити його.

«Ми будемо оскаржувати це рішення суду. Я його вважаю абсолютно незаконним, як був незаконним і обшук, проведений у моєму житлі. Я не збираюся миритися з такою умовою, коли тобі права твої, або закони, або правосуддя даруються. Мені не даруються права. Мої права мають бути захищені законом. Зараз закон мене не захистив, на жаль», – сказала Буджурова.

Нагадаємо, 2 листопада в Криму відбулися обшуки ФСБ в помешканнях колишніх співробітників ATR Лілі Буджурової та Ельзари Іслямової, а також в офісі каналу в Сімферополі та в помешканнях власника ATR Ленура Іслямова й на його підприємствах.

Того дня Ліля Буджурова повідомила у Facebook, що обшук у її помешканні тривав близько 8 годин. Наступного дня вона прокоментувала обшуки й зокрема заявила: «Не лякайте мою Батьківщину і родину автоматами!».

Обшук в помешканні пані Буджурової відбувся в рамках кримінальної справи проти власника телеканалу ATR Ленура Іслямова – громадянина Росії, який живе на материковій Україні та який є одним з ініціаторів блокади Криму.

Раніше Ліля Буджурова працювала заступником гендиректора цього телеканалу, але після переїзду мовника до Києва через відмову Роскомнагляду РФ в реєстрації, вона і екс-генеральний директор ATR Ельзара Іслямова створили незалежну продакшн-студію Qara deniz production.

Після обшуків в помешканнях колишніх співробітників ATR радник міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар написала заяву до Прокуратури Автономної Республіки Крим, що виїхала з окупованого Криму до Києва, за фактом незаконних дій ФСБ у Криму щодо колишніх співробітників і власника ATR.

Незалежна медіа-профспілка України звернулася до низки міжнародних організацій із проханням втрутитися в ситуацію та вплинути на російську владу, щоб припинити тиск та переслідування журналістів.

Президент України Петро Порошенко назвав обшуки у журналістки Лілі Буджурової і співробітників телеканалу ATR в анексованому Росією Криму помстою російської влади за їхню позицію.

Народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз звернулася з депутатським зверненням до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Валерії Лутковської щодо цих незаконних обшуків.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.