​Військова прокуратура почала спеціальне досудове розслідування дій високопосадовців рф проти України

17 жовтня 2016 року слідчим суддею Печерського районного суду міста Києва задоволено клопотання Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього уповноваженого представника президента російської федерації у так званому «кримському федеральному окрузі» О. Бєлавєнцева та заступника головнокомандувача південного військового округу збройних сил російської федерації генерал-лейтенанта І. Турченюка у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України), ч. 4 ст. 27, ч. 1 ст. 111 (підбурювання до державної зради) та ч. 2 ст. 437 (ведення агресивної війни) КК України.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

Досудовим розслідуванням установлено, що О. Бєлавєнцев та І. Турченюк у лютому-березні 2014 року, діючи за попередньою змовою групою осіб з іншими представниками влади рф, вчинили умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України, підбурювали військовослужбовців Збройних Сил України до вчинення державної зради та сприяли веденню агресивної війни проти України, що призвело до тимчасової окупації території АР Крим і міста Севастополь та інших тяжких наслідків.

Підозрюваних оголошено у розшук, слідчими-суддями надано дозвіл на їх затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальні акти стосовно вказаних осіб будуть передані до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Довідково: інкриміновані О. Бєлавєнцеву та І. Турченюку особливо тяжкі злочини передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

Фото slovoidilo.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.