​Щойно в Сімферополі затриманий адвокат Полозов

Сьогодні вдень в Сімферополі затриманий адвокат Микола Полозов, який захищає у суді інтереси заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова. Про це повідомляє кореспондент Центру інформації про права людини у Криму, передають «Конфлікти і закони».


За його інформацією, сьогодні Полозов мав бути на суді по справі Чийгоза, але на ранкове засідання не з’явився.

Пізніше стало відомо, що у Сімферополі Полозова затримали 6 працівників ФСБ і примусово повезли в управління на допит у якості свідка по справі Умерова. Це сталося відразу після повернення Полозова літаком зі Страсбурга, де він на сесії ПАРЄ виступав з доповіддю про репресії у Криму.

Нагадаємо, 16 січня Полозов заявляв, що ФСБ планує силоміць доставити його на допит у справі підзахисного.

«У перерві по справі Чийгоза прийшов слідчий ФСБ Скрипка, спробував вручити повістку на допит. Я знову відмовився. Пригрозив мені приведенням. Тепер, мабуть, мені слід очікувати примусового приведення (викрадення) в Криму органами ФСБ. Така ось тут робота», – написав він.

Ще в листопаді Полозов поскаржився в Адвокатську палату Москви на слідчого ФСБ у справі Умерова, який, за його словами, намагається усунути Полозова з процесу шляхом переведення його в статус свідка і вимагання від суду дозволити допитати адвоката про обставини справи.

«Це елемент тиску на мене, як на захисника, спроба виведення мене зі статусу захисника в статус свідка для того, аби я не міг в подальшому судовому процесі представляти інтереси і захищати Ільмі Умерова», – заявив тоді юрист.

У грудні ФСБ спробувала знову вручити Миколі Полозову повістку на допит.

Тоді ж окупаційна влада Криму відновила справу проти адвоката за звинуваченням у втручанні в діяльність прокурора або слідчого, неповазі до суду і публічній образі представника влади під час виконання ним посадових обов'язків.

Джерело: Центр інформації про права людини

Микола Полозов. Фото humanrights.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.