​Колишньому заступнику командира севастопольського спецпідрозділу «Беркут» повідомлено про підозру

Прокуратурою Автономної Республіки Крим повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) КК України колишньому заступнику командира роти міліції особливого призначення «Беркут» Управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Севастополі.


Про це повідомляє прес-служба прокуратури Автономної республіки Крим

Колишній правоохоронець, маючи спеціальне звання підполковника міліції, усвідомлюючи положення і вимоги Конституції та законодавства України, сприяв організації в підготовці до проведення 16 березня 2014 року незаконного, так званого «референдуму» на території АР Крим щодо зміни меж території і державного кордону України.

Зокрема, в ніч з 26.02.2014 на 27.02.2014, без погодження та дозволу керівництва УМВС України в місті Севастополі, разом з командиром підрозділу з метою безперешкодної підготовки до проведення нелегітимного референдуму та недопущення його зриву, дав вказівку особовому складу РМОП «Беркут» УМВС України в місті Севастополі залишити місце постійної дислокації.

Особовий склад на виконання їх вказівки 27.02.2014 року о 01 год. 30 хв, озброєний вогнепальною зброєю та спеціальними засобами, покинув місце постійної дислокації в м. Севастополі, виїхав на службових автомобілях та передислокувався в район перешийку «Чонгар» на адмінмежі АР Крим та Херсонської області. Законні вимоги керівництва УМВС України в місті Севастополі повернутися з особовим складом до місця постійної дислокації він виконувати відмовився.

Також, з 27 лютого 2014 року до 20 березня 2014 року правоохоронець організував незаконне проведення співробітниками РМОП «Беркут» спільно з іншими озброєними особами незаконних формувань, перевірки документів громадян та їх транспортних засобів, шляхом оглядів та обшуків.

Окрім цього, незаконними діями протидіяв потраплянню на територію півострова представників міжнародних організацій (ООН, ОБСЄ), працівників державних та правоохоронних органів України.

На даний час слідством вживаються заходи для оголошення його у розшук з метою встановлення місцезнаходження та подальшого затримання.

За вчинення інкримінованих злочинів йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Нагадаємо, що кримінальне провадження відносно командира РМОП «Беркут» УМВС України в м. Севастополі (за ч. 3 ст. 110, ч. 3 ст. 365 КК України) перебуває на розгляді у Херсонському міському суді Херсонської області.

Фото sevastopol-24.ru



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.