В Обухові свободівця незаконно зняли з реєстрації на вибори міського голови

Фото kyiv.svoboda.org.uaВ Обухові Партія регіонів через суд незаконно домоглася скасування реєстрації свободівця на виборах міського голови.
{jcomments on}
20 лютого 2012 року Київський окружнийадмінсуд постановив виключити зі списку кандидатів на посаду міського голови Обухова, що на Київщині, представника від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Валерія Воробця. Не зважаючи на очевидні докази правильности подачі документів кандидатом від «Свободи» та одностайно ухвалене членами виборчої комісії рішення про його реєстрацію кандидатом на посаду міського голови Обухова, суд виніс вердикт на користь Партії регіонів, яка виступила позивачем у цій справі й вимагала скасування реєстрації свободівця.

Це рішення Київський окружний адмінсуд виніс за позовом Юрія Молчанова, довіреної особи кандидата на посаду Обухівського міського голови від Партії регіонів О. Левченка. Представник кандидата від Партії регіонів вимагав скасувати реєстрацію свободівця Валерія Воробця, позаяк, на його думку, той не подав передбачені законом документи. При цьому позивач не зазначив, яких саме документів бракує.

Нагадаємо, 18 лютого 2012 року Обухівська міська виборча комісія зареєструвала кандидата на посаду Обухівського міського голови від ВО «Свобода». Після подачі необхідних документів йому видали довідку з відповідним переліком. 17 членів виборчої комісії підписалися в протоколі про реєстрацію свободівця. Цей документ у якості доказу було надано суду.

Члени виборчої комісії, яких викликали до суду в якості свідків, очевидно під тиском, не з’явилися до зали суду. Напевно, документ, що підтверджував реєстрацію свободівця, було викрадено в міській виборчій комісії зацікавленими особами для усунення свободівця з виборчих перегонів.

Цікаво, що член виборчкому Дмитро Горшков, який мав би обстоювати позицію комісії в суді, виявився представником інтересів Партії регіонів та без жодних заперечень підтримав вимогу «регіоналів» зняти з виборчих перегонів свободівця. Також напередодні представник кандидата від Партії регіонів Максим Ситенков, до речі, сумновідомий через ганебні фальсифікації виборів у місті Вишневому, погрожував та вимагав від свободівця зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів. Одразу після цих погроз, буквально за кілька годин за дивним збігом обставин вбили собаку кандидата-свободівця Валерія Воробця. Натяк на реалізацію погроз?

Не зважаючи на очевидні докази правильности подачі документів кандидатом від «Свободи» та одностайно ухвалене 17-ма членами виборчої комісії рішення про реєстрацію Валерія Воробця кандидатом на посаду міського голови Обухова, суд виніс вердикт на користь Партії регіонів та постановив зняти свободівця з реєстрації.

«Можна спрогнозувати, що систему фальсифікації виборів, яку було відпрацьовано у Вишневому, «удосконалюватимуть» на позачергових виборах Обухівського міського голови», – прокоментував свободівець Валерій Воробець.

Довідка: 13 лютого 2012 року Київський окружний адміністративний суд в особі судді І.Колеснікової заборонив будь-які публічні акції "Свободи" в Обухові на Київщині з 31 січня по 16 лютого 2012 року. "Виходячи із системного аналізу (!) правових актів, враховуючи місце і час проведення заходу, відомості щодо суворих погодних умов, викладені у повідомленні Міністерства охорони здоров'я від 26.01.2012 року, виходячи із дотримання справедливого балансу між збереженням прав і інтересів територіальної громади міста Обухова, запланований відповідачем масовий захід не узгоджується з інтересами мешканців територіальної громади та не є можливим", – йшлося в ухвалі Київського окружного адміністративного суду.

14 лютого 2012 року в Обухові збори місцевої організації Партії регіонів, на яких висували кандидата на посаду міського голови Обухова, пройшли з грубим порушенням чинного законодавства. Усупереч вимогам ч.3 ст.53 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради АРК, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" від 10.07.2010 року №2487-VI голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк провадив відкриту агітацію за кандидата-"регіонала", повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.