Кличко закликає міжнародну спільноту надіслати якнайбільше спостерігачів на вибори в Україну

klichko23 03 2012Віталій Кличко вважає, що присутність незалежних спостерігачів сприятиме контролю за перебігом кампанії і підрахунком голосів. Про це йшлося на зустрічі Кличка з сенатором від демократичної партії у Сенаті США Джейн Шахін у Брюсселі, де відбувається щорічний Брюссельський форум. Також співрозмовники обговорили передвиборчу ситуацію та політичні процеси  в Україні.

Джейн Шахін, яка є однією з найактивніших сенаторів у демократичній партії Сполучених Штатів в питаннях утвердження демократії на пострадянському просторі, відзначила, що в США уважно слідкують за ситуацією в Україні, а демократичність майбутніх парламентських виборів є важливим фактором для розвитку взаємин Києва і Вашингтона.

Віталій Кличко також відзначив, що вибори будуть конкурентними лише в тому випадку, якщо в них зможуть взяти участь лідери «Батьківщини» і «Народної самооборони» Юлія Тимошенко та Юрій Луценко, справи яких мають політичне підгрунтя.

Оцінюючи передвиборчу ситуацію в Україні під час свого виступу на брюсельському форумі, Віталій Кличко відзначив, що у відносинах України із Заходом, в першу чергу з ЄС, сьогодні бракує довіри. І відповідальність за це лежить на Києві. «Українське керівництво декларує одне, а робить зовсім інше. Можливо, вони не розуміють, що означає бути відданим демократії. Можливо, не хочуть знати, що насправді означає дотримання законів, свобода слова та свобода мирних зібрань. Можливо, вони мають іншу точку зору на ці фундаментальні поняття і цінності» - відзначив лідер «УДАРу», - але він наголосив, що Україна не повинна бути заручником таких уявлень нинішнього керівництва держави, яке відступило від демократичного курсу розвитку країни.

«Моя позиція: я – лідер опозиційної партії “УДАР”, і ми представляємо новий тип політичних лідерів. Ми прагнемо в Європу, і це не просто стратегічний вибір. Це передбачає запровадження цінностей та моделі європейського суспільства, – сказав Віталій Кличко. – Мій колега Арсеній Яценюк, який також присутній на цій конференції, має такі ж погляди стосовно європейського вибору України. Для нас вибори восени є шансом змінити парламент і уряд, і привести до влади людей, які роблять те, що обіцяють, і мають демократичні та європейські погляди на розбудову суспільства. Тому сьогодні ми разом повинні зробити все можливе для створення потужної більшості у майбутній ВР, набрати 50%+1 за результатами виборів. І коли це станеться, Україна знову матиме переваги більшої та інтенсивнішої співпраці з Європою», - підкреслив лідер партії «УДАР».

Брюсельський Форум – найбільш авторитетний щорічний форум для обговорення проблем Трансатлантичного діалогу.

До складу учасників форуму входять глави держав, керівники європейських інституцій і країн-членів ЄС, представники Адміністрації США, Конгресу США, депутати парламентів, провідні експерти і політичні оглядачі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.