Серед опозиції відбудеться праймеріз

praymeriz

 
В Україні створено Громадський комітет «Народний вибір 2012», який займеться проведенням «попереднього народного голосування» – «опозиційних праймеріз» у тих одномандатних виборчих округах, де місцева громадськість виступатиме з ініціативою їхнього проведення.

Про це учасники Комітету повідомили сьогодні під час прес-конференції в УНІАН. До Комітету, зокрема, увійшли: Всеукраїнська профспілка «Народна солідарність», ГО «Українська справа», Інститут Політичної Освіти, громадянська кампанія «МОЛОДІЖНА ВАРТА».

Голова Центрального координаційного комітету Всеукраїнської профспілки «Народна солідарність» Олексій Кляшторний нагадав, що вимога визначення єдиних кандидатів народної опозиції в мажоритарних одномандатних виборчих округах винятково на основі попереднього народного голосування – «Народних Виборів» у формі «праймеріз» стала однією з основних в опублікованому 07 травня 2012 року «Зверненні українських громадських лідерів до керівництва українських політичних партій».

Він наголосив: «Ми не дочекалися від політичних партій, які називають себе «опозиційними» та «українськими», будь-якої відповіді на наше звернення від 07 травня, тому змушені приступити до проведення «попередніх народних виборів» явковим порядком».

«Ми готові допомогти місцевим громадам, які ініціюють такий процес, у будь-якому з регіонів України. Закиди про надмірну дороговизну та організаційну складність проведення «праймеріз» – не більше, ніж «відмовка» партійних лідерів, які хотіли б і надалі тримати механізм формування складу кандидатів у своїх руках. За нашими розрахунками проведення «праймеріз» за умови широкого залучення волонтерів обійдеться не більше, ніж у 5 тис. доларів на «середній» виборчий округ. Це – «несуттєва» сума, порівняно з тим, що вже зараз витрачається кандидатами на біг-борди, різні «благодійні проекти» і т. д.», - запевнив Кляшторний. Також учасники Комітету презентували та обґрунтували технологію проведення «народних опозиційних праймеріз».

Політолог та громадський активіст Остап Кривдик зауважив, що праймеріз дає можливість відібрати єдиного кандидата, використовуючи внутрішню конкуренцію на користь, а не на шкоду своїй політичній силі.

«Праймеріз дають можливість відсіяти негідних і слабких через детальний огляд їхньої біографії, їхньої власності, їхніх попередніх дій і зв’язків», - наголосив політолог.

Керівник програми практичної політики Інституту Політичної Освіти, член національного комітету громадянської кампанії «МОЛОДІЖНА ВАРТА» Олександр Солонтай вважає, що той кандидат, який набере найбільше голосів і повинен бути висунутий в кандидати на виборах.

«Якщо оминути цей спосіб, то неможливо уникнути звинувачень в кулуарності та факторі грошей. Соцопитування також не підходять, адже дуже значний рівень похибки та неточностей може призвести до неможливості встановити точний результат», - переконаний Солонтай.

Адвокат, правозахисник, член ради ГО «Українська справа» Сергій Неділько розповів, що громадські організації, що стали засновниками Громадського комітету підтримки проведення праймеріз в Україні «Народний вибір – 2012» не один рік моніторять і беруть участь у виборах.

«Враховуючи наш досвід, методичні напрацювання, ми готові до проведення «опозиційних народних праймеріз». Пріоритетом є проведення праймеріз в кожному окрузі України. На даний момент ми готові проводити дану роботу у більшості областей України. З метою більшого охоплення округів і кандидатів, і максимально об’єктивного проведення преймеріз, звертаємось до громадських організацій приєднатися до нашої ініціативи», - сказав він, повідомляє Українська інформаційна служба.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.