У Рівному голова ОВК незаконно зареєстрував понад 30 партій

ovk golova

 
В останній години прийому заяв на представлення членів партій у дільничних комісіях голова 153 ОВК зареєстрував понад 30 подань без присутності осіб, на яких партії видали доручення.


Стаття 28 закону «Про вибори народних депутатів України» передбачає, що право подання кандидатур до складу виборчих дільничних комісій мають окремі особи. Від імені партії подання вносить уповноважена на підставі довіреності особа, від кандидата у депутати - безпосередньо кандидат або його довірена особа.

Не дивлячись на законодавчу норму, голова ОВК №153 Микола Нерода прийняв документи від інших осіб, ніж були вказані у дорученнях партій. Зі слів спостерігача ОПОРИ, близько 22 години двоє чоловіків та дві жінки принесли до ОВК чотири сумки із папками документів від різних партій. Заявники представилися уповноваженими від партій "Солідарність жінок України", Української аграрної партії, Української морської партії та Партії регіонів. Перше ж розглянуте головою ОВК доручення показало, що ці люди не мають ніякого права подавати документи від понад 30 партій, які вони принесли у чотирьох пакетах. У дорученні від Партії трудящих було вказано Ольгу Кобзар, однак документи за неї подавав Ален Дроздов. Попри очевидність порушення, голова ОВК без проблем зареєстрував документи. На протести спостерігачів Микола Нерода сказав, що його не хвилює можлива кримінальна відповідальність за вчинення протиправних дій. Це голова ОВК наочно довів, зареєструвавши без уповноважених осіб ще понад 30 пакетів документів від партій: Фракція Народної партії, Слов’янської партії, "Союзу чорнобильців", Народної екологічної партії, "Народної ініціативи", Молодіжної партії, "Русі Єдиної", Партії пенсіонерів, Партії «Зелена планета», Ліберальної партії та інших.

Цікаво, що одним із останніх своїх представників подав мажоритарний кандидат у народні депутати від Партії регіонів по 153 виборчому округу Анатолій Юхименко. Заступник голови Рівненської облдержадміністрації прибув на дільницю о 23:20. Попри те, що кілька партій із чотирьох привезених пакетів досі залишалися не зареєстрованими, голова ОВК Микола Нерода без черги прийняв документи у кандидата. Четверо осіб, які привези пакети документів на понад 40 партій, теж не заперечували проти пріоритетності обслуговування держслужбовця. Зареєструвавши після Анатолія Юхименка ще трьох представників, голова ОВК закінчив роботу ОВК.

Зі слів юриста Валерія Корнійка, прийнявши документи від осіб, не уповноважених на це політичними партіями, голова комісії порушив ст. 28 закону про вибори. Адміністративної або кримінальної відповідальності за такі дії не передбачено, однак п.10 ст.37 ЗУ про вибори передбачена можливість дострокового припинення повноважень члена виборчої комісії (в т. ч. голови) у разі одноразового грубого порушення законодавства про вибори, повідомляє ГМ ОПОРА.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.