Віталій Кличко хоче особисто зустрітися з генпрокурором Віктором Пшонкою

chas udaru

 
Голова політичної партії «УДАР» Віталій Кличко планує 5 жовтня зустрітися з Генеральним прокурором України Віктором Пшонкою і особисто передати йому інформацію про численні факти тиску та переслідування партійців, які розпочалися зі стартом виборчої кампанії. Про це повідомила прес-служба партії. 


Віталій Кличко планує під час зустрічі зосередити увагу прокурора на чисельних порушеннях виборчого законодавства. 

Особливо показовим Кличко назвав «кампанію справжньої травлі, що її оголосили силовики проти кандидата в депутати від «УДАРу» по Запорізькій області Вадима Кривохатька. Проти нього порушено чотири кримінальні справи, його оголошено в розшук, його родину і співробітників тероризують податкова і міліція. А біля партійного офісу у Запоріжжі не приховуючись чергує машина спостереження» - наголошує Кличко. Лідер «УДАРу» вважає цей тиск політичним залякуванням членів опозиційної партії, що посилилося після старту виборчої кампанії. І пов’язує цю політичну війну з високим рейтингом Кривохатька в його окрузі, де він впевнено перемагає провладного кандидата. 

Також в партії наголошують, що до травлі і переслідувань Кривохатька має безпосереднє відношення глава Запорізької облдержадміністрації, який мав би бути поза політичними процесами і займатися розвитком ввіреної йому території, а не “розборками” з опонентами. 

Кличко також наголошує, що вже два тижні безуспішно намагається зустрітися з Генпрокурором, до приймальні якого неодноразово зверталися з відповідним проханням від офісу Кличка, надсилали листи з викладенням проблеми і телефонували з проханням про призначення часу зустрічі.
 

«Лише після того, як я публічно заявив, що українській опозиції легше зустрітися з президентами інших країн, аніж з представниками української влади, в тому числі і генпрокурором, ми отримали підтвердження зустрічі», - зазначив лідер «УДАРу». 

Прес-служба партії також наголошує, що зволікання із призначенням особистої зустрічі Генпрокурора з лідером партії «УДАР» є прямим порушенням українського законодавства, яке гарантує першочерговий особистий прийом керівниками правоохоронних органів Героям України. У випадку, коли звання Героя України має опозиціонер, закони не працюють - наголошують в заяві. 

Також прес-служба партії інформує, що у середу, 3 жовтня, о 9-й ранку представники «УДАРу» пікетуватимуть приміщення Генпрокуратури з вимогою припинити невмотивований тиск на партійців у різних регіонах України. Акцію ініційовано представниками Запорізького відділення партії, яким набридло щодня «приймати гостей» - представників силових структур. До акції долучаться і партійці з інших регіонів України. 

Партія «УДАР» звертається до інших опозиційних сил з проханням підтримати команду Кличка у вимогах припинити політично вмотивовані і замовні кримінальні справи проти кандидатів в депутати від опозиції. Також партія планує передати всі факти тиску і залякувань в міжнародні організації, що займаються моніторингом виборчої кампанії в Україні.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.