У суді оскаржено недопуск спостерігачів до передачі результатів голосування

cvk okrug

 
Норма, яка забороняє суб’єктам виборчого процесу та членам окружної виборчої комісії бути присутніми у день виборів при введенні результатів голосування до системи ЄІАС "Вибори", робить увесь виборчий процес непрозорим та має бути усунена.


Так вважає народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Юрій Одарченко, який звернувся до Київського апеляційного адміністративного суду з вимогою скасувати у Постанові ЦВК «Про порядок передачі до Центральної виборчої комісії оперативної інформації про хід та підсумки голосування у день голосування на виборах народних депутатів України» абзац, що стосується права перебування інших осіб у приміщенні, де відбувається введення та перевірка відомостей протоколу до електронної системи.

«Режимність» кімнати за новою постановою означає ймовірні маніпуляції з результатами виборів. Жодним нормативно-правовим актом Центральній виборчій комісії не надано право встановлювати порядок пропуску осіб до певних приміщень чи додаткові повноваження голови окружної комісії та її членів» - обурюється Одарченко. Разом з тим, депутат зазначає, що оскаржувані положення Порядку встановлюють додаткові повноваження для голови виборчої комісії  та для окружної виборчої комісії.

«Що це таке, якщо встановлений порядок введення даних протоколів в електронному вигляді призводить до того, що жоден член комісії без спеціального уповноваження не має права ознайомитися із створеним електронним документом – відомостями, які системний адміністратор переносить у електронну систему «Вибори»? Це ні що інше, як махінації, фальшування та, цілком впевнений, зниження голосів за опозицію» - переконаний Одарченко.

Як відомо, 25 вересня 2012 року Центральна виборча комісія прийняла Постанову №1074 «Про порядок передачі до Центральної виборчої комісії оперативної інформації про хід та підсумки голосування у день голосування на виборах народних депутатів України». Зазначеною постановою затверджено однойменний Порядок, який встановлює порядок передачі до ЦВК інформації про початок, перебіг та результати голосування 28 жовтня 2012 року.

Порядком передбачається, що в день голосування окружна виборча комісія здійснює передачу до Центральної виборчої комісії оперативні результати голосування. Введення даних протоколів ДВК про підсумки голосування на дільниці покладається на системного адміністратора, що діє під контролем голови комісії та члена комісії, якого рішенням ОВК уповноважено перевіряти протоколи.

За діючим законодавством, безперешкодно приймати участь у виборчому процесі та у роботі виборчих комісій мають всі члени окружної виборчої комісії, народні депутати України та працівники правоохоронних органів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.