Харків: кандидати розташували свої громадські приймальні на одному поверсі з ОВК

v1

 
Як переконались спостерігачі ОПОРИ, висуванці та парторганізації в округах Харкова та області для облаштування своїх громадських приймалень уподобали різні приміщення, починаючи від сусідства з ОВК, закінчуючи локаціями в будівлях райдержадміністрацій, «Жилкомсервісу», дитячих садках, будинках культури.


Діючі народні депутати Валерій Писаренко та Ірина Бережна мають громадські приймальні поряд з окружними виборчими комісіями у 168 та 169 округах відповідно в адміністраціях районів Харківської міськради. Так, кабінет для прийому громадян народним обранцем Валерієм Писаренком (кандидат від Партії регіонів по ВО № 168) знаходиться під номером 106, а окружної комісії – 113 в будівлі адміністрації Дзержинського району. А от Ірина Бережна (висуванець-регіонал по 169 округу) в якості нардепа приймає в сусідньому з приміщенням ОВК кабінеті в адміністрації Київського району.

У подібних ситуаціях українське законодавство не забороняє організовувати громадські приймальні народних депутатів. Навпаки, Закон України «Про статус народного депутата України» говорить про гарантії з боку місцевих органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування в наданні народному обранцю окремого технічно обладнаного службового приміщення (ч. 5 ст. 28). Та в даному випадку Валерій Писаренко та Ірина Бережна одночасно є діючими народними депутатами та кандидатами в одномандатних округах. Тобто, маючи представництво в органах місцевого самоврядування, вони як висуванці мають перевагу перед своїми опонентами, а це протирічить міжнародним стандартам виборчого процесу.

До того ж, такі дії порушують частину 4 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України», що забороняє розміщувати агітаційні матеріали та політичну рекламу на будинках і в приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій державної та комунальної форми власності.

Протягом моніторингу виборчої кампанії спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА зафіксували ще декілька випадків неправомірного розміщення громадських приймалень кандидатів та партійних осередків в заборонених виборчим законом місцях. Так, в будівлі дитячого садку № 337 розташовується Комінтернівська районна організація Партії регіонів. Сам вхід до партійного осередку знаходиться на задньому дворі, де його вирізняє з-поміж інших партійний стяг на фасаді комунального закладу.

Ще одним популярним місцем розміщення громадських приймалень – є КП «Жилкомсервіс». Так, у кабінеті 13-ї дільниці підприємства з вивіскою «Окружна громадська приймальня кандидатів у народні депутати від Партії регіонів по 169 виборчому округу» громадян приймає висуванець у цьому окрузі - Ірина Бережна.

У кімнатах районного будинку культури Краснограда знаходиться громадська приймальня мажоритарника від ПР по ВО № 179 Анатолія Гіршфельда. А Краскоградський районний осередок Партії регіонів поділяє будівлю з Центральною районною бібліотекою та Красноградською міжрайонною державною фінансовою інспекцією.

Громадська приймальня кандидата-мажоритарника від ПР по 178 ВО Дмитра Добкіна та Балаклійська районна організація Партії регіонів знаходяться в одному приміщенні з Балаклійським райвідділом статистики Харківського облуправління статистики. Їх кабінети знаходяться на першому поверсі навпроти один одного, повідомляє прес-служба ГМ ОПОРА.

v2

v3



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.