Кличко: Вибори мера Василькова відбулися з безпрецедентними порушеннями і махінаціями

klichko vasilkov

 
Вчорашні вибори мера Василькова відбулися з безпрецедентними порушеннями і махінаціями. Про це заявив лідер фракції «УДАР» Віталій Кличко під час засідання погоджувальної ради керівників депутатських фракцій і комітетів парламенту, повідомляють «Конфлікти і закони».


«Народні депутати нашої фракції зафіксували численні порушення: і «каруселі», і видалення спостерігачів та журналістів з дільниць, і вкидання та викрадення бюлетенів. Ми написали скарги і склали протоколи, ми оскаржуватимемо так звані «результати» цих виборів у судах. Тому що влада знову цинічно вдалася до викривлення волевиявлення громадян. Ситуація з Васильковим – показова. Махінації на виборах мерів Ялти і Алчевська відбувалися за тією ж схемою, що і у Василькові. Влада продемонструвала, як проходитимуть інші вибори в країні. Цього допустити неможна!», - підкреслив Віталій Кличко.

В «УДАРі» також вимагають, щоб міністр МВС Захарченко взяв під контроль усі справи про порушення, каруселі, вкинуті і зниклі бюлетені. «Фактів у нас більш, ніж достатньо. Усі махінатори повинні понести відповідальність!», - зазначив Кличко.

Лідер «УДАРу» також наголосив на необхідності призначення виборів у Києві.

«Минулого тижня Конституційний Суд не вирішив проблеми, які виникали у пропрезидентської більшості щодо виборів у Києві, а лише створив нові. При цьому багато експертів сходяться на думці, що КС прямо не заборонив проведення у Києві дострокових виборів міського голови і міської ради. До того ж, ще у 2009 році цей самий Суд визнав, що переносити строки виборів не можна. Верховна Рада не повинна тлумачити судові рішення. Ми маємо виконати свій конституційний обов'язок - і призначити в місті Києві вибори і мера, і ради», - зазначив політик.

Він також підкреслив, що депутати від «УДАРу» і «Батьківщини» внесли проект Постанови про проведення позачергових виборів мера Києва і Київради 27 жовтня.

«Нам треба нарешті ухвалити це рішення і повернути в законне русло життя столиці. Звертаюсь до представників влади: не бійтесь програти вибори! Іноді така поразка - краща і безпечніша для вас, ніж спроби її уникнути», - наголосив Кличко. «У цьому зв'язку пропоную нарешті розглянути і питання про поєднання керівних посад у місті Києві»,- зазначив лідер «УДАРу».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.