Фальстарт виборчого процесу у 94 окрузі

falstart

 
По 94-ому виборчому округу з центром у місті Обухів почали їздити автівки з розміщеною на них обкладинкою журналу «Країна» із зображенням Остапа Семерака (народного депутата VI скликання). За версією журналу «Країна», саме Остап Семерак може стати майбутнім висуванцем від об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина». Хоча лідер цієї фракції у Верховній Раді України Арсеній Яценюк та опозиція в цілому публічно підтримали екс-кандидата Віктора Романюка, котрий балотувався по цьому округу на парламентських виборах 2012 року.


«Фактично, Остап Семерак не порушує законодавство України, адже виборчий процес поки не почався і така агітація є політичною, а не передвиборчою. Але такими діями кандидати нехтують принципом рівних можливостей», - пояснив ситуацію «Конфліктам і законам» координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Київській області Руслана Величко.

Нагадаємо, 30 жовтня до Обухівського районного суду представниками різних суб’єктів виборчого процесу (переважно від Партії регіонів, Тетяни Засухи та самовисуванця Юрія Михайлівського) було подано 17 позовних заяв.

1 листопада представники Тетяни Засухи та Партії регіонів подали апеляції до Київського апеляційного суду та виграли всі, окрім однієї.

Вночі, з 3 листопада на 4 листопада ОВК №94 на підставі рішень суду про недопуск офіційних спостерігачів на дільниці в день голосування скасувала результати волевиявлення громадян на 28 дільницях, а це близько 30 тис. голосів.

Центральна виборча комісія зазначила, що результати виборів на ОВК 94 встановити неможливо.

У листопаді 2012 року Віктор Романюк подав заяву в Європейський суд з прав людини зі скаргою на рішення окружної виборчої комісії № 94.

У лютому 2013 року Романюк покинув Україну через здійснення тиску на його підприємство та відкриття проти нього шести кримінальних проваджень.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.