Люстрація від люстратора, або як допомогти людині януковича сховатись від покарання у ВР

kandidat1

 
В Україні правило «ти брешеш мені, я брешу тобі, а ми разом робимо вигляд, що один одному віримо» продовжує працювати. Тепер воно набрало швидких обертів, адже народ вимагає люстрації людей, які працювали на януковича. А в державі навіть є люди, які пафосно говорять про люстрацію і наголошують у кожному своєму інтерв’ю, що бандити не сховаються від відповідальності.


На практиці ж працює вище викладене правило, коли люстратори самі без вагань допомагають людям режиму януковича ховатись від відповідальності. Тай не де-небудь, а у Верховній Раді.

Гарним прикладом такого підходу є випадок зняття кандидата у 15 окрузі від об’єднання «Самопоміч» Миколи Парійчука – висуванця партії «Воля» (тієї самої, яку очолює головний люстратор – Єгор Соболев) на користь Василя Вовка - начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України. Людини, яка жодного разу (бувши професійним спеціалістом СБУ) не наголосила на звільнені диверсантів ФСБ Росії з лав СБУ, не вимагала звільнення двох братів Литвинів (прикордонника і військового, що втік) та арешту старшого Литвина за підписання Харківських домовленостей (хто-хто, а пан Вовк чудово знає, що підписання тих угод було національною зрадою). Та й з владою януковича він співпрацював вправно.

Тож кому-кому, а йому світила люстрація. Проте, замість неї, він може отримати тепле місце у Верховній Раді і лише тому, що представник партії «Воля», яку очолює головний люстратор Єгор Соболєв, знімається на користь колишньої людини януковича.

Сам Микола Парійчук підтверджує своє рішення на зняття з участі у виборах на користь начальника Головного слідчого управління Служби безпеки України. А як усі чудово розуміють, навряд чи голова партії «Воля» Єгор Соболєв дуже бажає, аби його людей до ВР пройшло якомога менше. Жоден лідер зі здоровим глуздом на подібне – не погодиться. Тож нині можна зробити невтішний висновок: головний люстратор не проти, коли у ВР ховатимуться від люстрації.

kandidat 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.