​Ситуація в АТО: за минулу добу ворог 55 разів відкривав вогонь по позиція ЗСУ, четверо українських військових отримали поранення

Ситуація в АТО: за минулу добу ворог 55 разів відкривав вогонь по позиція ЗСУ, четверо українських військових отримали поранення



Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 2 травня 2017 року:

Підрозділи російсько-окупаційних військ продовжують провокаційні обстріли позицій сил АТО. За минулу добу ворог 55 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників.

На Приморському напрямку по позиціях поблизу Павлополя ворог гатив зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї. З мінометів калібру 82-мм, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2 та великокаліберних кулеметів противник бив по опорних пунктах поруч Мар’їнки. Вогнем мінометів калібру 82-мм, гранатометів, кулеметів великих калібрів та стрілецької зброї ворог накривав позиції неподалік Гнутового. 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем та кулемети великих калібрів підрозділи російсько-окупаційних військ застосовували по оборонцях Красногорівки, а озброєння БМП, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – по захисниках Водяного. З гранатометів різних систем ворог вів вогонь по позиціях сил АТО в районах населених пунктів Талаківка, Широкине, а з кулеметів великих калібрів – поблизу Новотроїцького. У районі Павлополя діяли ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку вогнем з мінометів калібру120-мм та 82-мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї противник накривав позиції поруч Луганського. Міномети калібру 120-мм та 82-мм, озброєння БМП, гранатомети, кулемети великих калібрів та стрілецьку зброю ворог застосовував по опорних пунктах неподалік Авдіївки. Зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів ворог гатив по захисниках Верхньоторецького, а з гранатометів різних систем та стрілецької зброї – по оборонцях Новгородського, Майорська, Зайцевого та шахти «Бутівка».

На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів та кулеметів великих калібрів ворог вів вогонь по опорних пунктах біля Новозванівки. Автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю противник застосовував по позиціях поблизу населених пунктів Валуйське, Кримське, Малинове, станиця Луганська.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь.

За минулу добу чотири військовослужбовці Збройних Сил України отримали поранення.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.