​Ситуація в АТО: 49 обстрілів, 8 поранених

Доба в АТО: російські бандформування 49 разів обстріляли позиції Збройних Сил України. 8 українських захисників зазнали поранень



Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 28 травня 2017 року:

Минулої доби ситуація у районі проведення АТО суттєвих змін не зазнала. Оперативна обстановка залишається складною. Впродовж доби, 27 травня, російсько-терористичні бандформування 49 разів відкривали вогонь по підрозділах ЗС України, неодноразово використовуючи й важке артилерійське озброєння.

Приморський напрямок. Незаконні збройні формування 24 рази відкривали вогонь по позиціях сил АТО на цій ділянці фронту. Зокрема, ввечері бойовики двічі з заборонених Мінськими домовленостями 122-мм артилерійських систем, а також мінометів калібру 82-мм обстрілювали наші опорні пункти поблизу Павлополя. Неподалік, в районі Широкиного, Водяного, Лебединського, Чермалика та Гнутового, противник у темну пору доби продовжував вести вогонь по українських воїнах зі стрілецької зброї та гранатометів. Північніше, з напрямку тимчасово окупованого Докучаєвська, бойовики обстрілювали наші опорні пункти під Новотроїцьким з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів. Також проросійські бандформування били з околиць Донецька по укріпленнях сил АТО на підступах до Мар'їнки з гранатометів різних модифікацій.

Донецький напрямок. На цій частині лінії зіткнення минулої доби відбулось 16 обстрілів з боку проросійських бойовиків. Після заходу сонця вони двічі обстрілювали наші позиції біля Троїцького з артилерії калібру 122-мм. Близько півсотні снарядів випустив ворог по наших позиціях на тій ділянці. Також застосування проросійськими бандформуваннями заборонених артилерійських систем, а саме 120-мм мінометів, було зафіксовано у передмісті Авдіївки. Там же противник бив по українських воїнах з мінометів калібру 82-мм та піхотного озброєння. Поблизу Зайцевого бандити здійснювали обстріли наших укріплень з озброєння бойових машин піхоти.

Луганський напрямок. Тут минулої доби зафіксовано 9 випадків застосування учасниками російсько-терористичних угруповань зброї, більшість з яких саме за темної пори доби. Близько 22.00 години бойовики з мінометів калібру 120-мм обстріляли наші позиції поблизу Новозванівки та Новоолександрівки. Біля Кримського противник бив з 82-мм мінометів. Там же, а також по оборонних укріпленнях ЗС України в районі Станиці Луганської, селищ Донець та Лобачеве, незаконні збройні формуванні відкривали вогонь зі стрілецької зброї різних калібрів та гранатометів.

У результаті бойових дій минулої доби 8 українських захисників зазнали поранень.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.