​Доба в АТО: зафіксовано 18 обстрілів, більшість - у темну пору доби

Впродовж минулої доби окупанти 18 разів відкривали вогонь по підрозділах українських захисників. Ніхто з українських воїнів не постраждав



Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 27 червня 2017 року:

Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою. За результатами третього дня так званого «хлібного перемир'я», можна зробити висновок, що підконтрольні росії озброєні бандформування не готові до мирної деескалації конфлікту на сході України. Впродовж минулої доби окупанти 18 разів відкривали вогонь по підрозділах українських захисників. Шість обстрілів найманці здійснили, застосовуючи міномети. Як і зазвичай, левова частка ворожих збройних провокацій припала на темну пору доби. Найбільш активно бойовики порушували перемир'я на Луганському та на Донецькому напрямках. Найменше таких фактів, всього 2, зафіксовано на Приморському.

Приморський напрямок. Зранку та вдень там було тихо. Відносно активізувались проросійські незаконні збройні формування вже із настанням сутінок. Зокрема, близько 21.00 години загарбники вели вогонь з 82-мм мінометів та великокаліберних кулеметів по наших укріпленнях в районі Водяного. А вже під кінець доби противник зі стрілецької зброї обстріляв бійців сил АТО, котрі тримають оборону поблизу Павлополя.

Донецький напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення зафіксовано сім ворожих збройних провокацій. Майже всі - неподалік Кам'янки та Авдіївки. Вдень бандити з гранатометів обстріляли наші позиції в районі Луганського, що на Світлодарській дузі. Ввечері ж противник щільним вогнем з мінометів калібру 120 й 82 мм, а також з гранатометів та стрілецької зброї різного калібру, накривав наші опорні пункти біля Кам'янки. Окрім того, 82-міномети та піхотне озброєння окупанти неодноразово застосовували у передмісті Авдіївки.

Луганський напрямок. 9 разів впродовж минулої доби підрозділи російсько-окупаційних військ порушували перемир'я на цій частині фронту. Ще на початку доби загарбники випустили декілька мін калібру 82 мм по позиціях українських захисників неподалік Жовтого. На світанку ворожі снайпери намагались поцілити військовослужбовців ЗС України, котрі тримають оборону в районі Попасної та Новотошківського. Ввечері обстріли не припинились і спершу під вогонь з автоматичних станкових гранатометів знову потрапили позиції сил АТО в районі Новотошківського. Українських оборонців Щастя бойовики щільно обстріляли з 82-мм мінометів. Поблизу Кримського зафіксовано факт використання противником міномету калібру 120-мм. Наші опорні пункти неподалік Новоолександрівки ворог обстрілював з гранатометів та великокаліберних кулеметів. А біля Новозванівки бив зі стрілецької зброї.

Втрат серед українських воїнів внаслідок ворожих обстрілів вчора не було.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.