Доба в АТО: зафіксовано 35 обстрілів, один український воїн загинув, троє поранені

Оперативна обстановка в районі проведення АТО ускладнилась: зафіксовано 35 обстрілів, один український воїн загинув, троє поранені



Зведення прес-центру штабу АТО за минулу добу станом на 06.00 годину 29 червня 2017 року:

Оперативна обстановка в районі проведення АТО знову ускладнилась. Російсько-терористичні бандформування продовжують грубо порушувати домовленості щодо дотримання перемир'я. Впродовж минулої доби бойовики 35 разів відкривали вогонь по позиціях українських армійців. Під час здійснення половини з цих збройних провокацій противник застосовував міномети різних калібрів, один раз - ствольну артилерію. Незмінною залишається тенденція щодо активізації незаконних збройних формувань за темної пори доби. Окрім того, окупанти вчора вчергове обстріляли житловий квартал одного з прифронтових населених пунктів.

Приморський напрямок. Дев'ять разів окупанти порушували перемир'я на цій ділянці лінії зіткнення. Впродовж доби бойовики, використовуючи міномети та піхотне озброєння, обстрілювали наші позиції в районі Лебединського, Водяного, Павлополя, Гнутового, Красногорівки та Мар'їнки. З гранатометів різних модифікацій противник бив по опорних пунктах сил АТО поблизу Тарамчука й Талаківки. Більшість з цих обстрілів відбулась вже після заходу сонця.

Нагадаємо, що саме на цьому ж напрямку загарбники вчора вдень з міномету калібру 120 мм обстріляли житловий квартал Красногорівки. На щастя, в результаті цього обстрілу ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Донецький напрямок. Тут проросійські банди знову активізувались в районі Авдіївки, де декілька разів вчора обстрілювали наші оборонні укріплення зі 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї різних калібрів. А близько 21.00 години бандити випустили по українських воїнах близько півдесятка снарядів з артилерійських систем калібру 122 мм. Не стихають ворожі засоби ураження й північно-східніше Авдіївки - неподалік Кам'янки та Новоселівки Другої. Там найманці також вчора неодноразово відкривали вогонь з мінометів різного калібру, різноманітних зразків піхотного озброєння, а також протитанкового ракетного комплексу та зенітної установки. Під обстріли з мінометів вчора ввечері потрапили також наші опорні пункти в районі Луганського та Верхньоторецього. Всього на цій частині фронту минулої доби було нараховано 11 ворожих збройних провокацій.

Луганський напрямок. Саме там вчора проросійські озброєні банди застосовували зброю проти підрозділів сил АТО найбільш активно. Впродовж доби було зафіксовано 15 фактів порушення противником перемир'я. Знову відмічається відносне загострення в районі Бахмутської траси, де окупанти ввечері впродовж декількох годин щільним вогнем зі 120-мм й 82-мм мінометів, а також з меншого потужного озброєння, накривали наші позиції поблизу Кримського. Також з мінометів бандити били неподалік Трьохізбенки та Щастя. Окрім того, впродовж доби порушення бойовиками умов незастосування зброї були зафіксовані в районі н.п. Старий Айдар, Новотошківське, Шарів Кут та Валуйське.

В результаті ворожих обстрілів один український воїн вчора, на жаль, загинув. Ще троє бійців сил АТО зазнали поранень та бойових травмувань.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.