​Доба в АТО: на Донецькому напрямку окупанти обстріляли наші позиції з «Градів»

За минулу добу російсько-окупаційні війська здійснили 36 обстрілів позицій ЗСУ. Унаслідок ворожого вогню один український воїн загинув, ще один зазнав поранення



Зведення прес-центру штабу АТО за добу 20 квітня 2018 року:

За минулу добу бойовики російсько-окупаційних військ здійснили 36 обстрілів позицій українських захисників. Противник продовжує грубо порушувати Мінські угоди, застосовуючи заборонену зброю.

Зокрема, на Донецькому напрямку із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град» бойовики обстріляли наші позиції неподалік Лебединського, випустивши по українських укріпленнях 40 реактивних снарядів. Також під Лебединським ворог застосував 82 мм міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Крім цього, із 122 мм артилерії та 120 мм мінометів окупанти відкривали вогонь по захисниках Широкиного та Водяного. Також міномети калібру 120 мм агресор застосував поблизу Новотроїцького, 82 мм міномети в районі Пісків, Водяного та Шахти «Бутівка», гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю – біля Гнутового, Шахти «Бутівка», Водяного, Пісків, Верхньоторецького та Опитного. Вогонь зі стрілецької зброї вівся по оборонцях Мар’їнки, Невельського, Авдіївки та Новотроїцького.

На Луганському напрямку із забороненої 122 мм артилерії агресор обстріляв наші опорні пункти в районі Попасної, з 82 мм мінометів та озброєння БМП – під Троїцьким, а з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї неподалік Новгородського. Крім цього, гранатомети та снайперську зброю окупанти застосували поблизу Зайцевого, озброєння БМП – в районі Кримського, великокаліберні кулемети – неподалік Травневого, а стрілецьку зброю – під Новолуганським.

На жаль, унаслідок ворожого вогню один український захисник загинув. Ще один наш воїн – зазнав поранення. Постраждалого військовослужбовця доправлено до лікувального закладу та надано необхідну медичну допомогу.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.