​Минулої доби ворог 45 разів обстріляв позиції ЗСУ, з них 17 разів - із важкого озброєння

Упродовж минулої доби, 15 травня, в районі проведення операції Об’єднаних сил ситуація залишалася складною. Бойові дії активізувались після 16:00 та тривали на всіх напрямках



Брифінг представника ОС 16 травня 2018 року:

Російсько-окупаційні війська 45 разів порушили режим припинення вогню, з них 17 разів із застосуванням важкого озброєння.

Окупанти знову, нехтуючи нормами Міжнародного гуманітарного права, близько шостої години ранку вчора, 15 травня, обстріляли із 82-мм мінометів населений пункт Новгородське.

На Луганщині найбільш напруженою була обстановка в районі населених пунктів Троїцьке та Новозванівка.

На Донецькому напрямку активні оборонні дії підрозділи Об’єднаних сил вели в районах населених пунктів Травневе, Зайцеве, Залізне, Верхньоторецьке, Піски.

Впродовж останніх тижнів неспокійною залишається обстановка в районі населеного пункту Мар’їнка. Противник, з настанням темної пори доби, вів прицільний вогонь по наших захисниках із зброї заборонених калібрів.

Врешті-решт, один із підрозділів, що обороняється в районі Мар’їнки, здійснив рішучий рейд в тил противника. У ході рейду було захоплено три ворожих міномета, з яких ворог постійно вів вогонь по наших позиціях. Зброю доставили на наші позиції. Втрат серед військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил немає.

Наразі дані зразки озброєння переміщено в район відведення, який чітко визначений Мінськими домовленостями, де буде здійснено їх подальше вивчення.

Командир підрозділу прапорщик Вітольд Продан та його підлеглі, що брали участь у рейді, представлені до державних нагород.

Адекватну відповідь також ворог отримав на Маріупольському напрямку поблизу населених пунктів Талаківка та Широкине.

Під час бойових дій минулої доби один наш захисник загинув, ще двох було поранено та оперативно евакуйовано до шпиталю.

За даними розвідки, втрати противника минулої доби склали двоє загиблих та троє поранених.

Упродовж поточної доби, 16 травня, інтенсивність бойових дій залишається сталою.

Військовослужбовцями Збройних Сил України спільно із співробітниками Служби безпеки України зі складу Об'єднаних сил вчора, 15 травня, було затримано автомобіль, на якому правопорушники намагалися незаконно перевести на територію, підконтрольну уряду України, цигарки контрафактного виробництва. Вантажівку було зупинено під час перетинання лінії зіткнення поблизу населеного пункту Верхньоторецке Донецької області.

Кожен злочинець має зрозуміти, що будь які протиправні наміри будуть припинені правоохоронними органами Об'єднаних сил. Основним принципом діяльності Об'єднаних сил є верховенство права.

Об'єднані сили звертаються до кожного громадянина щодо надання будь-якої інформації, яка допоможе у викритті правопорушень.

Продовжуються злочини російсько-окупаційної влади проти цивільного населення Донбасу. Сьогодні ранком, 16 травня, окупанти застосували важке озброєння, обстрілюючи населений пункт Новгородське.

Унаслідок розриву мін, зафіксовано пошкодження двох житлових будинків та присадибних ділянок мирних мешканців. На щастя, ніхто з місцевих мешканців не постраждав.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил оцінюється як стабільна.

Військовослужбовці Національної гвардії України та Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил під час несення служби затримали особу, яка має зв’язки з незаконними збройними формуваннями, вилучили у громадян декілька одиниць вибухових речовин та зброї.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду працюють у штатному режимі. За 15 травня на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 21 тисяча осіб та більше 5 тисяч транспортних засобів.

З метою відновлення місцевої інфраструктури уздовж лінії розмежування на Луганщині військовослужбовцями Об’єднаних сил, для проведення огляду залізничних колій та потягів, забезпечено безперешкодну роботу оглядової бригади залізничної станції «Попасна». На Донеччині з тією ж метою здійснено супровід представників міжнародної організації «ACTED» з метою відновлення пошкодженої і зруйнованої інфраструктури н.п. Авдіївка.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.