​Ворог 66 разів відкривав прицільний вогонь по наших позиціях

Минулої доби, 16 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Вздовж всієї лінії зіткнення тривали активні бойові дії



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 17.05.2018 року:

Російсько-окупаційні війська 66 разів відкривали прицільний вогонь по наших позиціях, з них 25 разів застосовували міномети, артилерію та реактивні системи залпового вогню БМ-21. Близько 21:00 противник застосував РСЗВ БМ-21 «Град» по позиціях наших військ в районі Авдіївки.

На Луганському напрямку активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Новозванівка та Троїцьке. Противник широко застосував снайперські пари.

На Бахмутському напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Луганське, Світлодарськ, Новолуганське, Майорськ. Відновилися активні бойові дії в районі Авдіївської промзони та населеного пункту Опитне.

Підрозділи Об'єднаних сил вчасно виявляли вогневі засоби та живу силу противника, використовували всі наявні можливості та давали адекватну відповідь.

На Горлівському напрямку противник вдався до ведення штурмових дій. Всі атаки ворога було відбито. За даними розвідки противник зазнав втрат – 5 осіб вбитими та 8 пораненими.

В ході бою один із українських військовослужбовців отримав осколкове поранення. Противник вів щільний вогонь по опорному пункту, відсікаючи можливість надання пораненому першої медичної допомоги. Ризикуючи власним життям, евакуювати бойового побратима прийняв рішення командир відділення сержант Назар Котис. Його бойова машина під вогнем противника здійснила маневр та під прикриттям вогню свого підрозділу екіпаж врятував пораненого воїна.

За рішучість та ініціативу, вмілі дії в бою особовий склад відділення сержанта Назара Котиса командуванням військової частини представлено до нагород.

На Маріупольському напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Водяне, Лебединське, Широкине.

Під час бойових дій, вчора, двоє наших захисників загинуло. Четверо отримали поранення. Поранених оперативно евакуйовано до шпиталю, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу і їхньому життю нічого не загрожує.

Поточної доби, 17 травня, обстановка на лінії зіткнення залишається контрольованою. Ранком, о 9 годині, ворог відкрив артилерійський вогонь по населеному пункту Світлодарськ. Міни влучили на подвір’я місцевої школи в якій перебувало близько 400 дітей та персонал навчального закладу. В наслідок цього в будівлі школи вибиті вікна, на подвір’ї повалені дерева, пошкоджено цивільний автомобіль. Здійснено евакуацію. Постраждалих немає.

На місці події працюють представники ДСНС, ОБСЄ та Національної поліції України.

Втрат серед наших захисників на сьогодні немає.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Продовжується робота правоохоронних органів щодо вилучення з незаконного обігу зброї та боєприпасів.

В ході проведення загальнодержавної операції «Зброя та вибухівка» представниками поліції Луганщини вилучено у місцевих мешканців гранати із запалами. За фактом «Незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» відкрито кримінальне впровадження.

Контрольні пункти в’їзду–виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За 16 травня на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 20 тисяч осіб та більше 5 тисяч транспортних засобів.

Командування Об’єднаних сил щоденно приділяє належну увагу питанням законності перевезення товарів на підконтрольні уряду країни території.

Вчора, в районі КПВВ «Майорське» підрозділами Служби безпеки України, спільно з Національною поліцією зі складу Об’єднаних сил затримано автомобіль з тютюновими виробами, 120 ящиків цигарок з підробленими акцизними марками. Наразі проводяться слідчі дії.

За минулу добу військовослужбовцями Об’єднаних сил здійснено доставку гуманітарної допомоги місцевим жителям населеного пункту Новозванівка, забезпечено пересування представників Моніторингової місії ООН з прав людини у районах населених пунктів Шуми, Чорний Бугор, Чигарі, Майорськ, що на Донеччині.

Таким чином ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.