​У ході ведення оборонних боїв двоє наших героїв загинуло та 7 було поранено

У ході боїв минулої доби, 21 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася складною. Бойові дії тривали вздовж всієї лінії зіткнення



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 22.05.2018 року:

Найбільшого загострення ситуація набула навколо нещодавно звільненого Південного, що на Горлівському напрямку. Противник активними наступальними діями за підтримки вогню артилерії намагався витіснити наших воїнів з займаних позицій. Активні наступальні дії розпочалися о 6 ранку і велися із трьох напрямків. При цьому ворог вів вогонь по населеному пункту Торецьк та сіяв паніку серед мирних мешканців Горлівки. Його вогневі засоби як і раніше вели вогонь по захисниках Південного та мирних жителях Торецька та Зайцево з житлових кварталів Горлівки.

На жаль, у ході ведення оборонних боїв двоє наших героїв загинуло та 7 було поранено. Бойові дії тривали до вечора. Жодного клаптика української землі не було втрачено. За даними розвідки, знищено 15 та поранено 13 бойовиків зі складу російсько-терористичних військ.

В обстріляному Торецьку організоване посилене патрулювання.

У прифронтове місто направлені додаткові сили поліції зі складу Об’єднаних сил. Групи реагування цілодобово патрулюватимуть вулиці та на місці надаватимуть жителям всю необхідну допомогу. До поліції надійшло 8 повідомлень про руйнування в результаті артобстрілу Торецька з боку тимчасово окупованої території. Пошкоджено 5 приватних будинків та центр соціально-психологічної реабілітації дітей, перебито газогін та лінію електропередач.

На момент обстрілу в центрі реабілітації перебували 36 дітей та 23 працівники. Поліцейські евакуювали дітей: 27 були доставлені в дитяче відділення місцевої лікарні, решту забрали рідні.

Сьогодні хлопчиків та дівчат з лікарні планується перевезти у соціально-оздоровчий центр в Святогірську. Дітей супроводжуватимуть екіпажі поліції.

Не менш напруженою ситуація залишається навколо Авдіївки, де військовослужбовці ЗС України відбили атаки противника на Авдіївську промзону. Там же увечері був затриманий військовослужбовець 11 мотострілецького полку російсько-терористичних військ, який під виглядом місцевого мешканця проводив «дорозвідку» наших цілей. Унаслідок обстрілу противником наших позицій із застосуванням артилерії двоє захисників було легко поранено.

Не припиняються спроби противника оволодіти населеними пунктами Водяне, Павлопіль, Піщевик, що на Маріупольському напрямку. Упродовж минулої доби за прикриттям вогню артилерії, противник втричі намагався оволодіти опорними пунктами в районі цих населених пунктів. Морські піхотинці стійко утримували оборону та займані позиції та знищували противника. На Маріупольському напрямку за попередню добу противник втратив 10 чоловік вбитими.

Учора, близько 18.00, на околиці прифронтового міста Мар’їнка, 36-річний чоловік загинув на власному подвір’ї від вогнепальних поранень внаслідок обстрілу з боку російсько-терористичних військ.

На місце прибула «швидка» та слідчо-оперативна група. Екстрені служби також потрапили під снайперський вогонь, тому тіло вбитого вдалося евакуювати лише з настанням темряви.

Всього упродовж минулої доби російско-окупаційні війська, нехтуючи Мінськими угодами та нормами міжнародного гуманітарного права, 53 рази порушували режим припинення вогню, з них 30 разів застосовували 122-мм артилерію, 120 та 82-мм міномети.

Під час несення служби на одному з блокпостів бійці роти патрульної служби поліції особливого призначення зі складу Об’єднаних сил зі співробітниками Попаснянського відділу поліції під час особистого огляду раніше судимого мешканця с. Врубівка Попаснянського району виявили та вилучили дві гранати - «РГД-5» та «Ф-1». Проводяться слідчі дії.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 16 тисяч осіб та близько 5 тисяч транспортних засобів.

О 10:15 21.05.18 р. через КПВВ «Гнутове», на виїзд до тимчасово окупованої території України за маршрутом м. Маріуполь – Октябрь, прослідували 2 автомобілі з представниками міжнародної місії ОБСЄ. Невдовзі кортеж повернувся. Зі слів старшого групи, спостерігачів не пропустили до тимчасово окупованої території особи незаконних збройних формувань на блокпосту в районі населеного пункту Октябрь. Причини не пояснювались.

За оперативною інформацією оперативно – розшукового підрозділу зі складу Об’єднаних сил, встановлено, що на автошляху Маріуполь – Сартана, можливо, знаходяться боєприпаси в так званому «схроні». У ході огляду території представниками ДСНС в перекритому окопі виявлено протипіхотну міну - МОН-50 та підривник до неї. Боєприпаси вилучено для подальшого знищення.

О 16.00 21.05.18 р. на контрольному пункті в’їзду – виїзду «Майорське» прикордонним нарядом спільно з інспектором Державної фіскальної служби зі складу Об’єднаних сил в ході огляду легкового автомобіля «ВАЗ» під керуванням громадянина України, який слідував до тимчасово окупованої території України, виявлено контрабандних товарів на суму 11 760 грн. Про факт виявлення повідомлено представників Державної фіскальної служби. Працівниками ДФС складено протокол.

Чотирьох громадян України, що пересувалися через КПВВ затримано в результаті перевірки особистих документів та виявлення причетності до діяльності НЗФ.

Військовослужбовцями Об’єднаних сил забезпечено безперешкодну роботу фахівців Станично-Луганського департаменту комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал» з метою технічного обслуговування обладнання свердловин водоканалу Деркульского водозабору у районі населеного пункту Болотне. Доставлено гуманітарну допомогу (дитячий одяг) в школу-інтернат № 39, що в населеному пункті Новожеланне.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.