​Російсько-окупаційні війська 38 разів порушували режим припинення вогню

Минулої доби, 23 травня, ситуація в районі проведення ООС залишалася складною. Бойові дії тривали вздовж всієї лінії зіткнення. Двох наших захисники було легко поранено



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 24.05.2018 року:

Російсько-окупаційні війська, нехтуючи Мінськими угодами, 38 разів порушували режим припинення вогню, з них 8 разів застосовували міномети по позиціях наших захисників. На будь-яке застосування зброї противник отримував адекватну відповідь від підрозділів Об’єднаних сил.

Найбільш напружена обстановка була в районі населених пунктів Кримське, Троїцьке, Зайцеве, Шахта Бутівка, Гранітне, Опитне, Павлопіль.

Неподалік Станиці Луганської по опорному пункту, яким командує старший лейтенант Дмитро ЯСЕНКО, противник відкрив вогонь з крупнокаліберного кулемету та автоматичного гранатомету. Діючи відповідно до обстановки, командир опорного пункту скерував зосереджувальний вогонь у відповідь по завчасно розвіданих вогневих точках противника. Підлеглі старшого лейтенанта Дмитра ЯСЕНКА влучним вогнем зі стрілецької зброї знищили кулеметний розрахунок окупантів та змусили противника припинити обстріл.

Під час бойових дій 2-ох наших захисники було легко поранено. Наразі поранених евакуйовано до госпіталю, де їм надано кваліфіковану медичну допомогу.

За даними розвідки, знищено 2-ох та поранено 3-ох окупантів.

Російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим тиші поблизу населеного пункту Станиця Луганська, аби на цій ділянці не відбулось розведення військ згідно з досягнутими раніше домовленостями.

За поточну добу втрат серед українських військовослужбовців немає.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Вчора на Луганщині, під час перевірки особистих документів співробітниками Національної поліції України, у місцевого мешканця виявлено та вилучено міну калібру 82 міліметри.

Зі слів затриманого, він знайшов міну та зберігав її у себе вдома. А, побачивши по телевізору про те, як поліція розповідає про небезпеку смертельних знахідок та про наслідки необережного поводження з небезпечними предметами, вирішив викинути її в ставок, проте не встиг цього зробити.

У Маріуполі, що на Донеччині, виявлено схрон боєприпасів. У ході відпрацювання одного із районів поблизу селища Ялти співробітники карного розшуку спільно зі Службою безпеки України зі складу Об'єднаних сил виявили гранати, тротилові шашки, запали, детонатори, ракетні протитанкові гранати та сотні набоїв різного калібру, які були закопані у землю. З метою встановлення власника вибухонебезпечних предметів проводяться слідчо-оперативні дії.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 23 тисяч осіб та понад 5 тисяч транспортних засобів. 22 особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування на підконтрольну Україні територію.

На контрольному пункті в’їзду-виїзду «Мар’їнка» співробітниками спеціального підрозділу податкової міліції Державної фіскальної служби спільно з працівниками прикордонної служби України, які залучені до складу Об’єднаних сил, під час поглибленого огляду автомобіля Kia Cerato виявлено сумки та прикраси відомого світового бренду загальною вартістю понад пів мільйона гривень.

Як з’ясувалося, пасажир автівки, мешканець Донецьку, намагався приховано перевезти зазначений товар з тимчасово окупованої території України.

За даним випадком складено протокол про адміністративне правопорушення, товарно-матеріальні цінності вилучено.

Слід зазначити, що співробітники державної фіскальної служби, у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами зі складу Об’єднаних сил, продовжують активні дії щодо попередження та виявлення спроб незаконного перевезення товарів та інших матеріальних цінностей через лінію розмежування.

За вчорашній день військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено гуманітарну допомогу до населений пункт Новотошківське.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.