​Російсько-окупаційні війська 36 разів порушили режим припинення вогню

Минулої доби, 24 травня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Російсько-окупаційні війська 36 разів порушили режим припинення вогню



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 25.05.2018 року:

Найбільш активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Луганське, Зайцеве, Новолуганське, Новоселівка, Новотроїцьке, Богданівка, Гранітне, Чермалик.

Російсько-окупаційні війська 36 разів порушили режим припинення вогню, з них 12 разів відкривали вогонь з артилерії та мінометів. Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь по всій лінії зіткнення.

Окупанти продовжують грубо порушувати норми Міжнародного гуманітарного права. Вчора ранком ними з гармат калібру 152-мм та мінометів калібру 120-мм обстріляно місто Торецьк. Загалом по місту російсько-окупаційними військами було випущено 35 снарядів та мін.

Сьогодні, О 4:45 противник підступно відкрив вогонь по населеному пункту Стара Миколаївка зі 152-міліметрових гармат. Як завжди, вогонь вівся з житлових кварталів Горлівки.

Адекватна відповідь Об’єднаних сил, яка не проводилась проти мирних мешканців Горлівки, на що розраховував ворог, дозволила знищити 2 гаубиці та артилерійський склад 3 окремої мотострілецької бригади. Також у ході ведення вогню у відповідь знищено мінометну батарею з транспортними засобами типу «УРАЛ». За попередніми даними, до 10 бойовиків було знищено.

Близько 5 години ранку, за підтримки танків, противник намагався атакувати опорні пункти наших військ в районі населеного пункту Невельське. Військовослужбовці вчасно виявили намір противника, відкрили вогонь черговими засобами та за підтримки вогню артилерії відбили наступ. Під час бою двоє наших захисників зазнали поранень.

У ході перевірки на міцність оборонців Невельського противник втратив 4-ох вбитими та 3-ох пораненими.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У Слав’янську затримано місцевого мешканця, який служив у лавах банд формувань так званої «ДНР». Йому було обіцяно посаду у вищих ешелонах окупаційної влади, проте зловмисник займався укріпленням блокпосту та залучався до господарських робіт. З початком бойових дій на півночі Донеччини він злякався і втік. Після повернення додому він був затриманий представниками Національної поліції України.

За фактом відкрито кримінальне провадження, стаття «Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Під час несення служби із забезпечення перепускного режиму в будівлю Жовтневого районного суду Маріуполя, гвардійці, зі складу Об’єднаних сил, запобігли втечі злочинця. У результаті судового засідання підозрюваному оголосили вирок суду про взяття його під варту за скоєння злочину. Недовго думаючи, громадянин спробував втекти з зали судового засідання.

Військовослужбовці, які виконували службові обов’язки на посту охорони порядку, проявили пильність та вчасно зупинили підозрюваного, чим не допустили уникнення правосуддя.

Під час несення служби 24 травня на блокпосту, що розташований в місті Маріуполь Донецької області, наряд в складі військовослужбовців Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил зупинили для перевірки рейсовий автобус.

Військовослужбовці звернули увагу на пасажира, який поводився знервовано та підозріло. За результатами перевірки по базі даних Національної поліції виявилось, що мешканець міста Донецьк підозрюється в причетності до діяльності незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Дану особу було затримано.

З метою недопущення переміщення контрабанди за минулу добу військовослужбовцями Державної прикордонної служби та представниками Державної фіскальної служби, зі складу Об’єднаних сил конфісковано товару на загальну суму більше 450 тисяч гривень.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 25 тисяч осіб та більше 6 тисяч транспортних засобів.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати визначені завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.