​Окупанти активізували вогонь на підступах до Золотого, Новоолександрівки та Троїцького

Російсько-окупаційні війська 30 разів порушили режим припинення вогню, з них 6 разів застосовували артилерію та міномети, які заборонені Мінськими домовленостями



Брифінг представника прес-центру Об'єднаних сил 21.06.2018 року:

Минулої доби, 20 червня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

Російсько-окупаційні війська 30 разів порушили режим припинення вогню, з них 6 разів застосовували артилерію та міномети, які заборонені Мінськими домовленостями.

На Луганському напрямку противник вдався до провокацій в районах населених пунктів Новотошківське та Золоте. Околиці Новотошківського двічі були обстріляні ворогом 122-мм артилерією та мінометами. Противник продовжує відкривати вогонь з населених пунктів Донецький та Голубівське. Втрат серед наших підрозділів на цьому напрямку немає.

Окупанти дещо активізували вогневий вплив на підступах до Золотого, Новоолександрівки та Троїцького. Вогонь вівся із застосування автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. До подавлення вогневих точок противника залучалися чергові сили та засоби на передових позиціях. Двоє наших військовослужбовців у ході вогневого зіткнення отримали легкі поранення.

На підступах до Світлодарська відмічено застосування снайперської пари противника, яка вела вогонь під прикриттям великокаліберного кулемету. Зосередженим вогнем бойової охорони вогневі засоби противника були подавлені. У ході бою один військовослужбовець отримав поранення.

На Горлівському напрямку противник відкривав вогонь з гранатометів по приватних будівлях населеного пункту Південне.

У цілому активних дій противника на Луганському напрямку не відмічено. Ворог продовжує вести турбуючий та провокаційний вогонь по населених пунктах та передових позиціях наших підрозділів.

На Донецькому напрямку провокації противника відмічалися в районі Донецької фільтрувальної станції, де по захисниках Авдіївки відкривався вогонь зі стрілецької зброї та автоматичних гранатометів, в районі Верхньоторецького та Пісок, де ворог застосовував великокаліберні кулемети та гранатомети.

Підрозділи Об'єднаних Сил чітко дотримуються взятих зобов’язань. Не зважаючи на провокації противника, забезпечено безпеку виконання робіт на Донецькій фільтрувальній станції, окремі провокації противника залишенні поза увагою.

Стрілецька зброя була також застосована по наших захисниках в районі населених пунктів Тарамчук та Богданівка.

Залишається складною ситуація на Маріупольському напрямку, де противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї по населених пунктах Гнутово, Павлопіль, Піщевик, Лебединське, Широкине. По захисниках Водяного чотири рази вогонь вівся з мінометів. Об’єднаними Силами відкривався вогонь у відповідь для примушення противника до припинення вогню.

Завдяки своєчасно вжитим заходам з безпеки втрат серед особового складу Об'єднаних Сил на Донецькому та Маріупольському напрямках немає.

Характер дій противника на Донецькому та Маріупольському напрямках свідчить про ігнорування окупантами Мінських домовленостей та намагання вести турбуючий вогонь та вогонь з метою провокацій. Також відмічається ведення вогню противником з метою заборони удосконалення інженерного обладнання наших позицій.

За даними розвідки втрати противника за минулу добу складають – одного окупанта вбито та п’ятьох поранено.

Відмічається зменшення застосування противником безпілотних літальних апаратів для розвідки наших позицій.

Протягом минулої доби засобами протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби було виявлено два випадки намагання БПЛА типу «Орлан-10» перетнути лінію розмежування.

Засобами РЕБ такі спроби були припинені.

У продовж поточної доби противник 6 разів порушував режим тиші із застосуванням стрілецької зброї. Втрат серед наших підрозділів немає.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 22 тисяч осіб та близько 5 тисяч транспортних засобів. 21-й особі за різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Минулої доби представниками Державної прикордонної служби спільно з співробітниками Державної фіскальної служби України, зі складу Об’єднаних сил вилучено контрабандного товару на загальну суму понад 400 тисяч гривень.

20 червня військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено гуманітарну допомогу для малозабезпечених сімей в населений пункт Валуйське. Від громадських організацій гуманітарну допомогу передано також місцевому населенню Луганського та Воздвиженки.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.