​У зоні проведення ООС противник збільшив кількість обстрілів наших позицій

Усього за минулу добу у районі проведення ООС по позиціях наших військ російськими окупантами було випущено понад сто мін та снарядів, що в три рази більше, ніж 25 червня



Брифінг представника прес-центру ООС 27.06.2018 року:

Протягом минулої доби, 26 червня, обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєвих змін не зазнала та залишалася контрольованою. Разом з тим, загальна кількість обстрілів, у порівнянні з 25 червня, збільшилась з 24 до 30, при цьому випадки застосування противником важкого озброєння збільшилися майже втричі – з 4 до 11. Всього за минулу добу по позиціях наших військ було випущено понад сто мін та снарядів, що в три рази більше, ніж 25 червня.

Активність противника, як і раніше, суттєво збільшується у вечірній час доби, з настанням темряви.

На Луганському напрямку противник не знижує вогневої активності в районі населеного пункту Кримське, де протягом минулої доби по наших позиціях вогонь вівся винятково із зброї, забороненої Мінськими домовленостями. Відмічено застосування 120-мм та 82-мм мінометів, вогневі позиції яких розташовані в населених пунктах Сокільники та Сантянівка. Всього було випущено понад 60 мін. Командування Об'єднаних сил наголошує на неприпустимості ведення вогню в бік населених пунктів. Разом з тим, буде вживати рішучих заходів до примушення противника до дотримання Мінських домовленостей на цьому напрямку. Всі факти застосування противником забороненої зброї задокументовані та щоденно передаються до міжнародних організацій.

Також відмічено випадок застосування артилерії калібру 122-мм по захисниках Новотошківського. Внаслідок виконаних заходів з розвідки та безпеки, втрат серед особового складу на цьому напрямку немає.

Відмічено також активність ворога на Попаснянському напрямку, де противник відкривав вогонь в районах населених пунктів Оріхове та Катеринівка. Внаслідок ведення вогню противника пошкоджень зазнали житлові та господарчі будинки в населеному пункті Золоте-4. За фактом пошкодження будівель Національною поліцією розпочаті кримінальні провадження.

На Бахмутському напрямку противник відкривав вогонь по наших позиціях в районі населених пунктів Троїцьке та Луганське. Для ведення провокацій на цьому напрямку відмічено також застосування 82-мм міномета.

Після нетривалої перерви окупанти продовжили ведення вогню по населеному пункту Південне, що на Горлівському напрямку.

Для ведення вогню по наших позиціях ворог залучив 82-мм міномети та автоматичні гранатомети. Відмічено також намагання диверсійно-розвідувальної групи зайти у проміжки між опорними пунктами. Захисники Південного відкривали вогонь черговими вогневими засобами та задіювали підрозділи бойової охорони. У ході бою одного нашого захисника було поранено.

На Донецькому напрямку противник продовжує ведення провокаційного та турбуючого вогню по позиціях наших підрозділів в районі населених пунктів Авдіївка, Піски, Мар’їнка. Протягом минулої доби відмічається збільшення кількості обстрілів із застосування мінометів. У вечірній час, окрім цього, противник намагався витіснити наших захисників з позицій на східній околиці Мар’їнки. У ході бою один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув.

З настанням темряви на Волноваському напрямку противник відкривав вогонь з автоматичних гранатометів по позиціях поблизу Старогнатівки. Одного військовослужбовця Об'єднаних сил було легко поранено.

Усі вогневі засоби противника вогнем у відповідь були подавлені. Окремі спроби активних дій вчасно локалізовані та припинені.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку, де відмічено збільшення кількості ведення прицільного вогню, а також застосування мінометів по наших позиціях. Під вогнем противника перебували наші позиції в районі населених пунктів Гнутове, Піщевик, вогню з мінометів зазнали захисники Лебединського та Водяного. Об’єднаними силами вживалися адекватні заходи щодо підтримання стабілізації на цьому напрямку.

Для ведення розвідки наших позицій відмічено один випадок застосування противником безпілотного літального апарату. Ворожий БПЛА пролетів уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України без її перетину. З метою заборони роботи БПЛА противника, здійснювалися засоби радіоелектронної боротьби.

За уточненими даними розвідки, трьох бойовиків російських окупаційних військ знищено, п’ятьох поранено.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Так, вчора на КПВВ «Майорське» з Горлівки прибув громадянин України. Під час огляду його багажу прикордонниками та представниками ДФС зі складу Об'єднаних сил серед особистих речей виявлено свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, виданого псевдо «ДНР». Цього ж дня, ввечері, на КПВВ «Новотроїцьке» з тимчасово окупованого Донецька, слідуючи у бік Маріуполя, прибув автомобіль «Хюндай» під керуванням громадянина України. Під час огляду прикордонники та представники фіскальної служби Об'єднаних сил в багажному відділенні автомобіля виявили номерні знаки, видані незаконними збройними формуваннями.

Крім того, вчора вранці на виконання розпорядження Командувача Об’єднаних сил «Про запобігання переміщенню зброї, боєприпасів, вибухових, наркотичних та психотропних речовин, радіоактивних матеріалів й отруйних хімічних речовин, товарів (вантажів) до району або з району проведення ООС з порушенням вимог чинного законодавства», прикордонний наряд спільно із співробітниками ДФС зі складу Об’єднаних сил на контрольному посту «Шахта Родіна» поблизу населеного пункту Золоте зупинили громадянина України , який рухався автомобілем ВАЗ-2106 до населеного пункту Золоте-4.

Під час огляду автомобіля було виявлено медичні препарати «Тівортін» у кількості 90 флаконів та «Корвітін» у кількості 75 упаковок, а також чотири мішки харчового маку, вагою 100 кг, орієнтовно на загальну суму 78 тис. грн.

На даного громадянина представники ДФС склали протокол за ст. 204-3 КУпАП через те, що обсяг переміщених товарів перевищив норми, визначені наказом Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України № 39 від 27 березня 2017 року.

Минулої доби військовослужбовці Об’єднаних сил в рамках допомоги місцевому населенню доставили благодійну допомогу – медикаменти та засоби гігієни у район населеного пункту Попасна та у 61-й мобільний госпіталь у місті Маріуполь.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 22 тисячі осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 42 особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування. Виявлено та вилучено товарів на загальну суму 78 тисяч гривень.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.