​Противник збільшив застосування станкових протитанкових гранатометів та протитанкових керованих ракет

Минулої доби російсько-окупаційні війська продовжили по всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир’я. Всього противник 17 разів відкривав вогонь по наших позиціях



Брифінг представника прес-центру ООС 04.07.2018 року:

3 липня російсько-окупаційні війська продовжили по всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир’я. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння БМП та протитанкові керовані ракети. Разом з тим, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Об'єднані сили надійно утримують займані рубежі та позиції, а у разі, якщо противник застосовує зброю або здійснює наступ, дають адекватну відповідь.

Всього противник 17 разів відкривав вогонь по наших позиціях.

На Півночі активність ворога була виявлена на Луганському та Попаснянському напрямках.

На Південному напрямку неспокійно було на Донецькому та залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку.

На Луганському напрямку у нічний час ворог застосовував БМП, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю в районі населеного пункту Кримське. Ймовірною метою противника було спровокувати підрозділи Об'єднаних сил відкрити вогонь у відповідь. Підрозділи, що обороняються, посилили заходи розвідки та заходи безпеки, на провокації ворога не піддалися.

Вогневого впливу з застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зазнали також захисники Катеринівки, Новозванівки та Троїцького, що на Попаснянському напрямку. При цьому характер ведення вогню по позиціях в районі Новозванівки показує, що він мав ознаки прицільного та зосередженого та мав на меті нанести ураження нашим підрозділам. Були прийняті адекватні заходи. Втрат серед особового складу на цьому напрямку не допущено.

На Донецькому напрямку факт прицільного вогню противника відмічено в районі Авдіївки. Ворог застосував стрілецьку зброю та гранатомети.

Ворог також відкривав вогонь з гранатометів по захисниках Красногорівки. Адекватними діями, а також чіткою організацією бойової служби на позиціях втрат серед особового складу та техніки на Донецькому напрямку не допущено.

Вкотре спостерігалася найбільша кількість ворожих провокацій на Маріупольському напрямку. Російсько-окупаційні війська 9 разів відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по нашим позиціям в районі населених пунктів Водяне, Широкине, Павлопіль, Лебединське та Пищевик. Окрім того, по захисниках Водяного противник застосував протитанкові керовані ракети.

Внаслідок вчасно посилених заходів з розвідки та безпеки втрат серед особового складу на Маріупольському напрямку немає.

Підрозділи, що обороняються продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.

Всі факти відкриття вогню противника фіксуються та задокументовуються. Також проводяться активні заходи з встановлення осіб, причетних до відкриття вогню по наших позиціях. Більшість з них вже встановлена. Серед них як громадяни російської федерації, так і ті, що свідомо стали по той бік закону, які є громадянами України.

Протягом минулої доби заборонена Мінськими домовленостями зброя не застосовувалась. Разом з тим, відмічено збільшення застосування станкових протитанкових гранатометів та протитанкових керованих ракет.

Противник, користуючись оголошеним перемир'ям, збільшив кількість своїх безпілотних літальних апаратів для здійснення розвідки наших позицій. Упродовж минулої доби засобами ППО зафіксовано 7 випадків прольоту ворожих БПЛА, які ідентифіковані як «Орлан-10» та «Гранат» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Противник продовжує порушувати режим припинення вогню найбільш активно на Луганському та Маріупольському напрямках.

Об'єднані сили дотримуються умов перемир’я, проводять заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках збільшені заходи з підготовки.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У Торецьку викрито колишнього бойовика. Зокрема в період окупації 29-річний чоловік незаконно обмежував проїзд транспорту та перевіряв мирних громадян на блокпості, розташованому поблизу смт Майорське. Після звільнення міста від найманців чоловік покинув бандформування та виїхав до РФ у пошуках кращої долі. Весь цей час чоловік провів на чужині, але нещодавно вирішив повернутися до Торецька.

Крім того поліцейські зі складу Об'єднаних сил вилучили 2 гранати в курортному селищі Урзуф. Боєприпаси були знайдені у смітнику робітником комунальної служби. Правоохоронці знешкодили небезпечні предмети. Загрози для відпочиваючих немає.

Продовжуються згідно рішення Командувача Об'єднаних сил низка відпрацювань населених пунктів. Так у ході виконання цього завдання співробітниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил із незаконного обігу вилучено 700 набоїв калібру 5.45, 39 набоїв калібру 7.62, 8 гранат Ф-1, 49 грам канабісу та 0,06 грам амфітаміну. Об'єднані сили й надалі будуть проводити заходи щодо убезпечення населених пунктів Донецької та Луганських областей.

Контрольні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 21 тисяча осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 20 особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування. Співробітниками Державної прикордонної служби України спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил під час огляду особистих речей громадян та їх транспортних засобів, виявлено незаконних товарів на 71 770 гривень.

Так, вчора на одному з КПВВ у громадянина України прикордонним нарядом спільно з працівниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил були вилученні понад 40 флаконів парфумів на загальну суму близько 22 тисяч гривень. Інший контрабандист невдало намагався провезти музичні інструменти, сума оцінки яких склала 50 000 тисяч гривень.

Командування Об’єднаних сил й надалі продовжуватиме роботу щодо припинення незаконного переміщення товарів через лінію зіткнення, та закликає громадян надавати до компетентних органів інформацію, яка стане в нагоді у боротьбі зі злочинністю.

Також вчора, в рамках програми допомоги місцевому населенню Донбасу, військовослужбовці Об'єднаних сил доставили одяг, продукти харчування, дитячі іграшки, медичне обладнання малозабезпеченим та багатодітним сім’ям у населені пункти Попасна, Новогригорівка, Чермалик та Новоселівка. Продовжуються заходи з повернення повноцінного життя в населений пункт Золоте-4, де сьогодні будуть виконуватися заходи з розмінування, надання медичної допомоги та відновлення інфраструктури.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють в штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.