​Протягом минулої доби 19 разів обстрілювались позиції наших військ, з яких 2 рази із важкого озброєння

Російські окупаційні війська продовжували по всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир’я. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно забороненого озброєння



Брифінг представника прес-центру ООС 05.07.2018 року:

4 липня російські окупаційні війська продовжували по всій лінії зіткнення порушувати встановлене перемир’я. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках з озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями. Разом з тим, ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Об'єднані сили стійко утримують займані рубежі та позиції.

Протягом доби 19 разів обстрілювались позиції наших військ, з яких 2 рази із важкого озброєння.

На Луганському напрямку неспокійно було в районі населеного пункту Кримське, де ворог застосовував 82-мм міномет, озброєння БМП, гранатомети та великокаліберні кулемети, а захисники Причепилівки були обстріляні із автоматичного гранатомета. Метою противника було спровокувати підрозділи Об'єднаних сил відкрити вогонь у відповідь. Підрозділи, що обороняються, посилили заходи розвідки та заходи безпеки, на провокації ворога не піддалися.

На Світлодарському напрямку позиції біля Світлодарська обстрілювалися із станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. При цьому, вогонь противником вівся прицільно та зосереджено з метою нанесення ураження нашим підрозділам. На жаль, два наші захисника отримали поранення.

На Горлівському напрямку, при спробі провести диверсії на позиціях наших військ, була виявлена діверсійно-розвідувальна група. Завдяки пильності та злагодженим діям військовослужбовців на спостережних постах в смузі забезпечення та встановлених мінно-вибухових пасток один диверсант загинув та 6 були поранені.

Крім цього, по захисниках Зайцевого та Південного вівся вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Внаслідок якого отримали поранення два наших військовослужбовці.

На Донецькому напрямку ворог проявив активність, використовуючи гранатомети та стрілецьку зброю. Вогневого впливу зазнали захисники Авдіївки, Невельського та Новомихайлівки. Чіткою організацією бойової служби на позиціях втрат серед особового складу та техніки на Донецькому напрямку не допущено.

На Маріупольському напрямку ворог продовжив провокаційні дії, намагаючись змусити наших військовослужбовців відкрити вогонь у відповідь. У районі населеного пункту Талаківка противник відкривав вогонь із 120-мм міномету та ручних протитанкових гранатометів. Також під обстрілами перебували наші позиції в районах Водяного, Павлополя, Лебединського та Широкиного.

Бойовики російських окупаційних військ продовжують ігнорувати оголошене перемир’я і упродовж поточної доби три рази відкривали вогонь. Так, ворог здійснював провокаційні обстріли зі стрілецької зброї на Луганському напрямку у районі населеного пункту Станиця Луганська, на Маріупольському напрямку біля Широкиного та Талаківки. З нашого боку втрат немає.

Противник, користуючись оголошеним перемир'ям, постійно здійснює активну розвідку наших позицій. Упродовж минулої доби засобами ППО зафіксовано 7 випадків прольоту ворожих БПЛА, які ідентифіковані як «Орлан-10» та «Гранат» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Об'єднані сили дотримуються умов перемир’я, проводять заходи з розвідки та укріплення бойових позицій, у разі виявлення загроз дають адекватну відповідь. У районах відведення та на дозволених ділянках збільшені заходи з підготовки.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб, причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так, працівники поліції зі складу Об'єднаних сил на Луганщині в ході проведення санкціонованого обшуку гаражу, що належить 36-річному чоловіку, виявили та вилучили шість гранат «Ф-1» без запалу, 678 патронів калібру 5,45 мм. та 36 патронів калібру 7,62.мм. Вилучене спрямовано на дослідження. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263. «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Контрольно-пропускні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 19 тисяч осіб та близько 5 тисяч транспортних засобів. 21 особі відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Співробітниками Державної прикордонної служби України спільно з представниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил під час огляду особистих речей громадян та їх транспортних засобів, виявлено незаконних товарів на 358 400 гривень.

Зокрема, вчора на КПВВ «Новотроїцьке» представники Державної прикордонної і Фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил вилучили у громадянина України, який прямував до Донецьку комплектуючі для майнінгу криптовалют на загальну суму 33 тисячі гривень. На КПВВ «Майорське» правоохоронці вилучили товари легкої промисловості на суму близько 28 тисяч гривень, які в автомобілі незаконно намагався провести в Горлівку інший невдалий контрабандист.

Минулої доби військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено одяг і взуття від волонтерів до Управління соціального захисту населення та служби у справах дітей Станично-Луганської районної державної адміністрації з метою подальшого розподілу серед малозабезпечених родин. Крім того, військові доставили канцелярське обладнання від благодійників в Авдіївські дошкільні навчальні заклади.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.