​Противник 30 разів вдався до вогню по наших позиціях

Бойові дії з найбільшою інтенсивністю тривали в районах населених пунктів Світлодарськ, Водяне, Широкине. Противник 30 разів вдався до вогню по наших позиціях



Брифінг представника прес-центру ООС 07.07.2018 року:

За минулу добу, 06 липня, обстановка в районі операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

Російсько-окупаційні війська порушували встановлене перемир’я майже по всій лінії зіткнення. Ворог вів вогонь із застосуванням переважно гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих ділянках використовував озброєння БМП та протитанкові керовані ракети.

Бойові дії з найбільшою інтенсивністю тривали в районах населених пунктів Світлодарськ, Водяне, Широкине. Підрозділи Об’єднаних сил надійно утримували займані рубежі та вживали заходів щодо посилення безпеки.

Противник 30 разів вдався до вогню по наших позиціях, один раз з яких застосував заборонену Мінськими домовленостями зброю.

На Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське ворог застосовував гранатомети та стрілецьку зброю. Завдяки посиленим заходам безпеки на цьому напрямку вдалося уникнути втрат серед особового складу українських захисників.

На Попаснянському та Світлодарському напрямках противник відкривав прицільний вогонь по позиціях Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Катеринівка, Світлодарськ та Новолуганське. Наші захисники застосувавши чергові засоби змусили противника відмовитись від провокацій. За минулу добу втрат на цих напрямках серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає.

На Горлівському напрямку противник відкривав турбуючий вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Під ворожий вогонь потрапили позиції в районі населених пунктів Південне та Новгородське. Відмічається, що обстріли були швидкоплинні, розраховані на стрільбу у відповідь. Втрат серед українських захисників на цьому напрямку немає.

На Донецькому напрямку минулої доби також було неспокійно. Противник відкривав прицільний вогонь по захисниках Троїцького, Авдіївки, Новоселівки Другої, Новотроїцького та Кам’янки. А в районі Красногорівки «полювання» розгорнув ворожий снайпер. Для придушення снайперської стрільби противника Об’єднані сили вжили негайних заходів контрснайперської боротьби. На жаль, на цьому напрямку один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Противник найбільш активно діяв на Маріупольському напрямку. Так, 12 разів російські окупанти відкривали вогонь у районі населених пунктів Богданівка, Водяне, Лебединське та Широкине. Зокрема, під вечір в районі Широкиного російські найманці здійснили чергову провокацію із застосуванням керованих протитанкових ракет та забороненого Мінськими домовленостями озброєння, а саме мінометів калібру 82 мм. Втрат серед особового складу на Маріупольському напрямку немає.

Відмічається ведення розвідки наших позицій противником з використанням БПЛА. Всього минулої доби зафіксовано 5 прольотів ворожих безпілотних літальних апаратів, які здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України. Два з них вдалося ідентифікувати як «Орлан-10» російського виробництва. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Противник продовжує порушувати режим припинення вогню, застосовуючи чергові види провокацій. На активізацію снайперської діяльності російських найманців Об’єднаними силами посилено заходи контрснайперської боротьби.

За уточненими даними розвідки упродовж минулої доби двох окупантів було знищено.

Об'єднані сили дотримуються умов перемир’я, проводять заходи з розвідки, укріплення бойових позицій та посилення безпеки. У районах відведення та на дозволених ділянках тривають заходи з підготовки підрозділів.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Так представники Національної поліції Луганщини зі складу Об'єднаних сил під час несення служби на залізничному вокзалі в селищі Красноріченське Кремінського району під час проведення особистого огляду 47-річного раніше судимого мешканця села Бараниківка, виявили та вилучили 365 патронів калібру 5,45 мм, 75 патронів калібру 7,62 мм та 23 патрони калібру 12,5 мм. Вилучене направлено на експертизу.

А у Торецьку правоохоронці зі складу Об'єднаних сил затримали бойовика з бандформування «Оплот».

Затриманий розповів подробиці служби в рядах бойовиків та зізнався, що це була найбільша помилка в його житті.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України.

Нагадуємо, колишні учасники НЗФ мають гарантовану законодавством можливість (ст. 260 ККУ) звільнитися від кримінальної відповідальності, добровільно здавшись правоохоронцям.

Контрольно-пропускні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 20 тисяч осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 14 особам за різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Так співробітники Державної фіскальної служби у Донецькій області спільно із працівниками Державної прикордонної служби України зі складу Об’єднаних сил, під час виконання обов’язків чергової зміни на КПВВ «Майорське», здійснили огляд автомобіля ВАЗ 2115, яким керувала громадянка К., зареєстрована у місті Горлівка. Під час огляду встановлено, що громадянка намагалася приховано перевезти на тимчасово окуповану територію харчові продукти на загальну суму близько 30 тисяч гривень. Крім того в її особистих речах виявлено підроблену печатку фізичної особи підприємця Л., оформленої у місті Краматорську. Товарно-матеріальні цінності та вилучена печатка передані співробітникам Національної поліції для прийняття рішення згідно чинного законодавства України.

За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 358 КК України.

Протягом минулої доби військовослужбовцями Об’єднаних сил доставлено гуманітарну допомогу у вигляді продуктів харчування та українські друковані видання у селище Луганське. Також українські військові забезпечили супровід і охорону представників гуманітарної організації, які доставили на передові позиції у селище Богданівка майно, медикаменти та продукти харчування.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.