​Минулої доби російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях

Російські окупанти 13 разів відкривали вогонь по наших позиціях переважно з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед захисників України немає



Брифінг представника прес-центру ООС 08.07.2018 року:

Вчора, 07 липня, російські окупаційні війська не відмовлялися від провокацій та продовжували вести вогонь по наших позиціях, тим самим порушуючи режим тиші. Вогонь відкривався переважно з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ситуація в районі проведення операції залишалася контрольованою, Об'єднані сили продовжують виконання завдань, стійко утримуючи займані рубежі та позиції.

Російські окупанти 13 разів вдалися до вогню по наших позиціях.

На Луганському напрямку прицільним обстрілам з гранатометів та стрілецької зброї піддавалися позиції в районі населених пунктів Старий Айдар та Кримське.

На Світлодарському напрямку противник відкривав вогонь із стрілецької зброї у районі населеного пункту Новолуганське. Обстріл був нетривалим і носив провокативний характер.

Неспокійно було і на Донецькому напрямку, де противник вів прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях наших захисників в районі населених пунктів Піски, Новотроїцьке та Красногорівка.

На Маріупольському напрямку противник традиційно обстрілював Широкине, Водяне та Пищевик, при цьому використовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

За минулу добу втрат серед захисників України немає.

Противник не припиняє ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 4 випадки прольоту ворожих БПЛА, два з яких ідентифіковані як «Орлан-10» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована Об’єднаними силами, проте противник продовжує провокувати, порушуючи режим припинення вогнюв основному на Донецькому та Маріупольському напрямках.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так, співробітники Луганської поліції зі складу Об'єднаних сил під час патрулювання Попаснянського району виявили та вилучили у місцевого мешканця два постріли до підствольного гранатомету «ГП-25». Вилучене направлено на експертизу.

Поліцейські Слов’янська виявили чоловіка, який сприяв окупації свого міста. За словами екс-бойовика, він розчарувався в «ідеї» і покинув ряди терористів. Після цього приховував участь у бандформуванні.

Також під Маріуполем військовослужбовці Національної гвардії України спільно зі співробітниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил затримали громадянина, причетного до незаконного збройного формування так званої «ДНР».

Контрольно-пропускні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

Співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил під час чергування на КПВВ «Станиця Луганська» виявили факт порушення громадянкою Ф. порядку переміщення товарів на тимчасово-окуповану територію на загальну суму 1,7 мільйонів гривень.

Відносно громадянки Ф. співробітники ДФС склали протокол за статтею 204-3 КУпАП, через те що обсяг переміщених товарів перевищив норми визначені наказом Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб № 39 від 27 березня 2017 року.

Товар вилучено до прийняття рішення судом.

Минулої доби військовослужбовці Об’єднаних сил доставили продукти харчування до Центрів соціально-психологічної реабілітації дітей у містах Краматорськ та Слов’янськ.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.