​Ворог 23 рази обстріляв позиції наших захисників

Російські окупаційні війська продовжували порушувати перемир’я. Всього за минуло добу зафіксовано 23 випадки порушення режиму тиші, без застосування важкого озброєння



Брифінг представника прес-центру ООС 10.07.2018 року:

Упродовж минулої доби, 09 липня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська продовжували порушувати перемир’я, відкриваючи вогонь із застосуванням озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Всього за минуло добу зафіксовано 23 випадки порушення режиму тиші, без застосування важкого озброєння.

Минулої доби на Луганському напрямку ворог активності не проявляв.

На Попаснянському та Світлодарському напрямках противник проявляв незначну активність. Вогонь по наших позиціях відкривався в районах населених пунктів Новозванівка, Світлодарськ та Новолуганське. Там ворог застосовував гранатомети та великокаліберні кулемети. Втрат особового складу Об’єднаних сил не було.

На Донецькому напрямку ворог з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї 7 разів відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил. Під обстрілами перебували захисники Авдіївки, Невельського, Новотроїцького, Пісків та Опитного. Завдяки чіткій організації бойової служби на позиціях втрат серед особового складу та техніки на цьому напрямку не допущено.

Упродовж минулої доби на Маріупольському напрямку противник 12 разів відкривав вогонь з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї. Вогневого впливу зазнали позиції Об’єднаних сил біля Водяного, Лебединського та Широкиного. При цьому, вогонь противником вівся прицільно та зосереджено з метою нанесення ураження нашим підрозділам. На жаль, один наш захисник отримав поранення.

За уточненими даними, в ході невдалої спроби ведення розвідки противником наших позицій, російські окупанти втратили одного бойовика.

Противник продовжує постійне ведення розвідки із застосуванням безпілотних літальних апаратів. Так, засобами ППО зафіксовано 7 випадків прольоту ворожих БПЛА, два з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території Україні. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Бойовики російських окупаційних військ продовжують ігнорувати оголошене перемир’я і упродовж поточної доби 6 разів відкривали вогонь. На Попаснянському та Маріупольському напрямках ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю по позиціях наших захисників біля Оріхового, Водяного, Широкиного та Лебединського. З нашого боку втрат немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Противник продовжує порушувати оголошене «хлібне перемир’я» найбільш активно на Донецькому та Маріупольському напрямках. Об'єднані сили дотримуються умов перемир’я, здійснюють заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках проводяться заходи підготовки щодо підтримання навченості особового складу та злагодженості підрозділів.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів і зброї, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Зокрема протягом минулої доби військовослужбовці Національної гвардії України спільно з співробітниками Національної поліції України зі складу Об’єднаних сил затримали трьох громадян, причетних до незаконного збройного формування «ДНР». Так, двох з них було затримано мобільною групою гвардійців на виїзді із селища Ольгінки Донецької області. Ще одного прибічника так званої «ДНР» гвардійці затримали на блокпосту поблизу Маріуполя.

Контрольно-пропускні пункти в’їзду – виїзду продовжують працювати у штатному режимі. За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 20 тисяч осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 4 особам відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

На КПВВ «Новотроїцьке» в ході роботи спільної оглядової групи в складі співробітників Державної прикордонної служби України та Державної фіскальної служби України зі складу Об'єднаних сил виявлено спробу переміщення через лінію розмежування старовинних книг видавництва початку XX століття, які є історичною цінністю. Попередньо сума оцінки книг склала близько 230 000 грн. Видання вилучено та передано на спеціалізовану експертизу.

Минулої доби, від благодійних організацій, військовослужбовці Об’єднаних сил доставили продукти харчування, засоби особистої гігієни, одяг у селища Волноваха та Новоселівка.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.