​Минулої доби російські окупаційні війська проявляли активність по всій лінії зіткнення

Противник 29 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 1 раз із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Найбільше вогонь вівся у вечірній та нічний час



Брифінг представника прес-центру ООС 16.07.2018 року:

Упродовж минулої доби, 15 липня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Противник 29 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 1 раз із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Російські окупаційні війська проявляли активність по всій лінії зіткнення. Найбільша кількість обстрілів припадала на вечірній та нічний час. На Півночі противник відкривав вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Кримського, що на Луганському напрямку і по позиціях навколо Новолуганського та Світлодарська.

На Горлівському напрямку поблизу Зайцевого та Майорська противник застосував гранатомети та стрілецьку зброю.

На північному напрямку вогонь у відповідь не відкривався. Втрат серед особового складу та техніки немає.

Не спокійно було також на Донецькому напрямку, де вогневого впливу з застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зазнали захисники Пісків та Тарамчука. Противник продовжує вдаватися до провокацій в районі Донецької фільтрувальної станції. Так, вчора, з настанням темряви окупанти відкрили вогонь з автоматичних гранатометів та кулеметів по захисниках Авдіївки. Внаслідок ворожого вогню було поранено одного з наших захисників.

Вкотре спостерігалася найбільша кількість ворожих провокацій на Маріупольському напрямку. Російсько-окупаційні війська 11 разів відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по нашим позиціям в районі населених пунктів Водяного, Пищевика, Широкиного та Талаківки, а в районі Гнутового ворог застосував 82-мм міномет. Своїми активними діями противник намагався змусити військовослужбовців Об’єднаних сил відкрити вогонь у відповідь. Завдяки вчасно проведеним заходам з розвідки та безпеки втрат серед особового складу на Маріупольскому напрямку немає.

За даними розвідки, одного окупанта знищено, ще одного поранено.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 5 разів обстріляли позиції українських захисників біля Світлодарська, Мар’їнки, Гнутового та Водяного.

Противник дещо знизив активність ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 1 випадок прольоту ворожого БПЛА, його ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Він здійснював політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України та здійснив її перетин. З метою заборони роботи БПЛА противника Об'єднані сили застосовували засоби радіоелектронної боротьби.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована Об’єднаними силами, противник продовжує провокації, порушує режим припинення вогню по всій лінії зіткнення. Найактивніші дії ворога зафіксовані на Луганському та Маріупольському напрямках. Протягом минулої доби заборонена Мінськими домовленостями зброя застосовувалась лише один раз, проте відмічається збільшення застосування станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Об'єднані сили дотримуються умов перемир’я, здійснюють заходи з розвідки та укріплення бойових позицій. У районах відведення та на дозволених ділянках проводяться заходи підготовки підрозділів.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил продовжує вживати заходів щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

За минулу добу із незаконного обігу вилучено один автомат АК-74, 55 набоїв калібру 5,45, одна граната ВОГ-17, три запали УЗРГМ, 36 грам канабісу.

Протягом минулої доби військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил під час несення служби на мобільному блокпосту поблизу населеного пункту Оленівка затримали мешканця Донецька, який підозрюється у зв’язках із так званою «ДНР». Затриманого передано до місцевого райвідділу поліції.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 20 тисяч осіб та майже 3 тисячі транспортних засобів. 23 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил було вилучено контрабандного товару на суму понад 25 тисяч гривень, а саме на КПВВ «Новотроїцьке» громадянин України намагався провезти дизельний мотоблок з ознаками контрабанди.

Минулої доби, в рамках допомоги місцевому населенню Донбасу, військовослужбовці Об’єднаних сил, від громадських організацій, доставили одяг, дитячі іграшки, продукти харчування та солодощі малозабезпеченим і багатодітним сім’ям, людям з особливими потребами у селища Попасна та Новогригорівка. Крім того, у Сватово, українські військові провели заняття з мінної безпеки для місцевої молоді.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.