​За минулу добу противник 19 разів обстріляв позиції наших військ

Найгарячіше було на Маріупольському напрямку, особливо в районі Гнутового. В наслідок прицільного ворожого обстрілу пізно ввечері одного захисника Гнутового було поранено



Брифінг представника прес-центру ООС 17.07.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції контрольована, без ознак до загострення. Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях на окремих напрямках переважно із застосуванням великокаліберних кулеметів та гранатометів.

Всього за минулу добу, 16 липня, противник 19 разів обстріляв позиції наших військ, у тому числі 1 раз із застосуванням мінометів.

На Півночі ворог вдавався до поодиноких провокацій. Обстрілів зазнали позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське та Світлодарськ. При цьому, в районі Світлодарська вогонь вівся вночі із застосуванням великокаліберного кулемету, а по позиціях в районі Кримського ворог відкривав вогонь вдень з автоматичного гранатомета. Вогневі позиції та напрямок ведення вогню були вчасно виявлені. Втрат серед особового складу не допущено.

На Донецькому напрямку російські найманці 7 разів провокували українських захисників на вогонь у відповідь. Обстрілів зазнали наші захисники у районах населених пунктів Авдіївка, Невельське, Опитне, Мар’їнка, Красногорівка. Вогонь вівся переважно з застосуванням великокаліберних кулеметів та гранатометів. Всі обстріли на Донецькому напрямку ворог здійснював у світлий час доби. Втрат серед особового складу на Донецькому напрямку немає.

Найгарячіше було на Маріупольському напрямку. Противник тричі відкривав вогонь по захисниках Гнутового, при цьому один раз із застосуванням 82-мм міномету, тричі під вогнем окупантів були захисники Лебединського, два рази під вогнем противника перебували захисники Водяного, а з настанням темряви зі стрілецької зброї окупанти відкрили вогонь по наших позиціях в районі Широкиного. В наслідок прицільного ворожого обстрілу пізно ввечері одного захисника Гнутового було поранено.

Об'єднані сили продовжують основні зусилля зосереджувати на виконанні Мінських домовленостей та утриманні займаних рубежів та позицій. Разом з тим, вживають та будуть вживати рішучих заходів щодо припинення безкарних обстрілів з боку противника. Окупанти продовжують зневажати будь-які мирні ініціативи. Так, протягом поточної доби, а саме з 7.30, противник відкривав прицільний вогонь на Маріупольському та Попаснянському напрямку. Найгарячіше було в районі населеного пункту Золоте-4, де внаслідок ведення зосередженого вогню противника один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув.

Противник продовжує активне ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 4 випадки прольоту ворожих БПЛА, один з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України із намаганням її перетину. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

За даними розвідки, за минулу добу, двох окупантів було поранено.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Противник ухиляється від активних дій, проте повністю ігнорує домовленості щодо припинення вогню, здійснює заходи розвідки та намагається спровокувати Об'єднані сили на вогонь у відповідь. Об'єднані сили продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Підрозділи Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил продовжують заходи щодо вилучення із незаконного обігу зброї, боєприпасів та наркотичних речовин. Так, за минулу добу правоохоронці вилучили одну міну калібру 82 мм, 30 набоїв калібру 5.45, 2 грама амфетаміну та 150 грам канабісу.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 22 тисячі осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 7 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Вчора військовослужбовці Об’єднаних сил забезпечили супровід і охорону представникам міжнародних благодійних організацій до населених пунктів Золоте-4, Новотошківське, Водяне, Уманське та Невельське. Українські військові допомогли працівникам Попаснянського водоканалу провести обслуговування свердловин Петрівського водозабору.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.