​Протягом минулої доби в результаті обстрілів жоден український військовослужбовець не постраждав

Минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь уздовж всієї лінії зіткнення. Противник 18 разів обстріляв позиції наших військ, не застосовуючи важке озброєння



Брифінг представника прес-центру ООС 20.07.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил цілком контрольована, без ознак до загострення. Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях уздовж всієї лінії зіткнення із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу, 19 липня, противник 18 разів обстріляв позиції наших військ. Важке озброєння не застосовувалося.

На Півночі ворог вдавався до поодиноких провокацій. Обстрілів зазнали позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Кримське, Жовте, Луганське, Світлодарськ. Окупанти вели вогонь в основному у темну пору доби і застосовували гранатомети та великокаліберні кулемети. Вогневі позиції та напрямок ведення вогню були вчасно виявлені. Втрат серед особового складу не допущено.

На Горлівському напрямку російські окупанти відкривали вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районі населеного пункту Майорськ.

Упродовж вчорашнього дня зафіксовано 6 порушень встановленого перемир’я на Донецькому напрямку. Зокрема, захисників населених пунктів Кам’янка, Авдіївка ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а поблизу Пісок та Новомихайлівки з автоматичних станкових гранатометів.

На Маріупольскому напрямку вогневого впливу зазнали позиції поблизу населених пунктів Водяне, Гнутове та Широкине. Російські окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Протягом минулої доби в результаті обстрілів жоден український військовослужбовець не постраждав.

Противник продовжує активне ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 4 випадки прольоту ворожих БПЛА, три з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України та перетинали її. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Противник продовжує нехтувати буд-якими мирними домовленостями, відкриває вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України. Об'єднані сили вимушені вживати адекватних заходів щодо захисту життя та здоров'я своїх воїнів. Так, за уточненими даними розвідки, за минулу добу, в наслідок порушення режиму припинення вогню троє окупантів загинули і одного було поранено.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 2 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Широкиного та Водяного. Внаслідок прицільного ворожого вогню один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Противник ухиляється від активних дій, проте повністю ігнорує домовленості щодо припинення вогню, здійснює заходи розвідки та намагається спровокувати Об'єднані сили на вогонь у відповідь, на окремих напрямках веде прицільний та зосереджений вогонь. Об'єднані сили продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходи з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї та вибухівки.

Так, протягом минулої доби військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали трьох громадян за підозрою у причетності до незаконного збройного формування так званої «ДНР».

Затримання підозрюваних відбулися на блокпостах поблизу населених пунктів Нелипівка, Валер’янівка та Зоря Донецької області. Усіх трьох громадян було передано працівникам Національної поліції України для подальших процесуальних дій.

За минулу добу правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил вилучено з незаконного обігу 1 гранату «Ф-1», 39 набоїв калібру 5,45 мм, 10 набоїв калібру 7, 62 мм, 10 мл. опію ацетильованого, 800 гр. канабісу.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 23 тисячі осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 42 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил було вилучено контрабандного товару на суму понад 81 тисячу гривень.

Зокрема, вчора на КПВВ «Майорське» прикордонний наряд спільно зі співробітниками ДФС зі складу Об'єднаних сил виявили та вилучили з автомобіля громадянина України запчастини на суму майже 28 тисяч гривень. А на КПВВ «Мар’їнка» правоохоронці вилучили ще в одного невдалого контрабандиста товари легкої промисловості, автомобільні запчастини та фарфорові вироби на суму понад 54 тисячі гривень.

Крім того, вчора військовослужбовці Об’єднаних сил забезпечили супровід і охорону працівникам Попаснянського водоканалу, які проводили ремонтні робити в районі селища Болотне. Також українські військові доставили продукти харчування для місцевих жителів селищ Піски та Опитне.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.

Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.