​За даними розвідки, минулої доби двоє окупантів загинуло, ще 5 дістали поранення

Упродовж минулої доби, 27 липня, противник 34 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 2 рази із забороненого Мінськими домовленостями озброєння



Брифінг представника прес-центру ООС 28.07.2018 року:

Упродовж минулої доби, 27 липня, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою.

Противник 34 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ, у тому числі 2 рази із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

На Луганському напрямку противник активізував бойові дії і 10 разів обстрілював позиції Об'єднаних сил біля Кримського, Жовтого та Новотошківського. Ворог, в основному, вів вогонь із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї, намагаючись з близької відстані спровокувати українських захисників на вогонь у відповідь. Втрат серед особового складу наших військ не допущено.

На Попаснянському напрямку ворог вів вогонь з гранатометів та стрілецької зброї по наших позиціях в районі Золотого.

Також з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник обстрілював захисників Майорська, що на Горлівському напрямку.

На Донецькому напрямку російські окупанти вели прицільний вогонь по позиціях наших військ в районах населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Красногорівка. При цьому окупанти застосовували стрілецьку зброю, а по захисниках Авдіївки ще й гранатомети та великокаліберні кулемети.

Користуючись режимом припинення вогню, ворог активізував діяльність ДРГ, які здійснюють мінування місцевості в районі наших позицій, в тому числі й з використанням заборонених міжнародними конвенціями протипіхотних мін. На Світлодарському напрямку виконував небезпечне завдання з ведення інженерної розвідки підступів до наших позицій один з найдосвідченіших саперів – Іван Войтенко. Будучи на посаді командира підрозділу, він не скористався своєю владою, а особисто виконував небезпечне завдання на лінії зіткнення. Завершивши огляд та знявши декілька російських «сюрпризів», залишився в небезпечному районі й прикривав вихід групи, яка доставляла докази російської агресії. Впевнившись, що група відійшла на наші позиції, доповів про завершення виконання завдання. За мить пролунав вибух. Підлеглі вже за хвилину були біля свого командира, але врятувати його вже не змогли. Ймовірно, спрацював керований ворогом фугас. Іван Войтенко – один з найкращих воїнів Об'єднаних сил – загинув. Командування об'єднаних сил представило героя до нагороди посмертно.

На Маріупольському напрямку відмічається активізація ворога. Всього, за минулу добу тут зафіксовано 15 випадків порушення встановленого перемир’я. Під ворожим вогнем стрілецької зброї опинилися захисники Широкиного. Наприкінці дня російські окупанти розпочали обстріл позицій наших військ в районі населеного пункту Лебединське, при цьому ворог застосовував ручні протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети, стрілецьку зброю та міномети 82-го та 120-го калібру. Захисників Гнутового та Павлополя противник обстрілював з озброєння БМП-2, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім цього, з настанням темряви, російські найманці відкривали вогонь із 82-мм мінометів, підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Водяного. Втрат особового складу та озброєння на Маріупольському напрямку не допущено.

З метою збереження життя та здоров'я захисників України, Об'єднані сили вимушені були відкривати вогонь у відповідь. За даними розвідки, минулої доби двоє окупантів загинуло, ще 5 дістали поранення.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 4 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського, Світлодарська, Лебединського та Широкиного.

Противник протягом доби активно вів розвідку наших позицій, у тому числі з застосуванням БПЛА. Засобами ППО було зафіксовано 8 таких випадків, три з яких ідентифіковано як «Орлан-10» та один як «Грифон» російського виробництва. Вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України та перетинали її. З метою заборони роботи БПЛА противника Об'єднані сили застосовували засоби радіоелектронної боротьби.

Криміногенна ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Об'єднані сили продовжують реалізовувати рішення Командувача Об'єднаних сил щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Так, лише протягом двох діб на Донеччині військові Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил затримали вісьмох підозрюваних у співпраці із так званою «ДНР».

Громадян було затримано військовими нарядами Нацгвардії на мобільних та стаціонарних блокпостах поблизу міста Маріуполя та селища Благодатного Донецької області. Причиною затримки стала інформація з бази даних Національної поліції, згідно якої особи підозрюються у співпраці з незаконним збройним формуванням так званої «ДНР».

Затриманих осіб було передано співробітникам Нацполіції за підозрою у скоєнні злочину, передбаченого статтею 260 Кримінального кодексу України.

Співробітниками національної поліції України зі складу Об'єднаних сил за минулу добу вилучено з незаконного обігу 1110 набоїв калібром 5,45 мм, один гранатомет РПГ-22, 2 запали УЗГМ-2, 3 корпуси гранати Ф-1, 2 гранати ВОГ-25, 74 грами марихуани.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 22 тисяч осіб та понад 3 тисячі транспортних засобів. 59 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Минулої доби, в рамках допомоги місцевому населенню Донбасу, від благодійних організацій, військовослужбовці Об’єднаних сил передали навчальним закладам Авдіївки шкільне приладдя. Також українські військові доставили продукти харчування та теплі речі мешканцям Опитного.

Таким чином, ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Підрозділи продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.