​Минулої доби чотирьох окупантів знищено, ще шістьох поранено

Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях в районі ООС. Всього за минулу добу, 28 липня, противник 25 разів обстріляв позиції наших військ



Брифінг представника прес-центру ООС 29.07.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольована, з ознаками до загострення на окремих напрямках. Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Всього за минулу добу, 28 липня, противник 25 разів обстріляв позиції наших військ, у тому числі тричі із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

На Луганському напрямку окупанти 9 разів обстрілювали захисників Кримського з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а вдень ворог здійснив спробу захопити позиції одного з підрозділів силами диверсійно-розвідувальної групи. Об'єднані сили були змушені застосувати чергові вогневі засоби, зазнавши втрат, противник відступив. Внаслідок бойового зіткнення двоє військовослужбовців Об’єднаних сил загинули і двоє отримали поранення. Чотирьох окупантів знищено, ще шістьох поранено.

В районі населеного пункту Світлодарськ російські окупанти застосовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Упродовж вчорашнього дня на Донецькому напрямку зафіксовано 5 порушень встановленого перемир’я. Зокрема, захисників населених пунктів Авдіївки, Пісок та Мар’їнки ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворог не знижує активність на Маріупольському напрямку. Вогневого впливу зазнали позиції поблизу населених пунктів Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине. Тут російські окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, а по захисниках Гнутового ворог застосував міномети калібру 82 мм.

Противник продовжує ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 5 випадків прольоту ворожих БПЛА. Всі вони здійснювали політ як уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України, так і з її перетином. З метою протидії роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби Об'єднаних сил з приведенням в бойову готовність «Повна» вогневих засобів.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, а також заходів з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї і вибухівки.

Так, протягом минулої доби на КПВВ «Мар’їнка» прикордонний наряд та представники ДФС зі складу Об'єднаних сил виявили та вилучили у громадянина України газово-травматичний пістолет калібру 9 мм зі спорядженим магазином, металічний телескопічний та гумовий кийки. Громадянина та засоби активної оборони передано співробітникам поліції.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 18 тисяч осіб та понад 2,5 тисячі транспортних засобів. 23 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Крім того, вчора військовослужбовці Об’єднаних сил доставили гуманітарну допомогу медичним закладам у Станиці Луганській та селищі Щастя. Також мешканцям Травневого та Гладосового українські військові передали продукти харчування.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.