​За минулу добу противник 36 разів обстріляв позиції наших військ

Всього за минулу добупротивник 36 разів обстріляв позиції наших військ. Важке озброєння не застосовувалося. Проте характер ведення вогню свідчить, що ворог вів вогонь на ураження



Брифінг представника прес-центру ООС 01.08.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Російські окупаційні війська, нехтуючи мирними домовленостями, продовжували вести вогонь по наших позиціях з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із застосуванням озброєння бойових машин піхоти.

Всього за минулу добу, 31 липня, противник 36 разів обстріляв позиції наших військ. Важке озброєння не застосовувалося. Проте характер та інтенсивність ведення вогню свідчить, що ворог вів вогонь на ураження.

Неспокійно минулої доби було біля населеного пункту Кримське, що на Луганському напрямку. Ворог 8 разів відкривав вогонь по наших позиціях з гранатометів та великокаліберних кулеметів. А у 20.30 відкрив вогонь з озброєння бойової машини піхоти. Вогонь вівся з районів населених пунктів Жолобок, Слав’яносербськ та Сокільники. Внаслідок вчасно проведених заходів безпеки втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.

Зважаючи на інтенсивність та характер обстрілів противником, Об’єднані сили вживали адекватних заходів щодо примушення противника до припинення вогню.

На Світлодарському напрямку ворог в темну пору доби вів вогонь по захисниках Луганського та Світлодарська з застосуванням різних типів гранатометів та великокаліберних кулеметів. Втрат серед особового складу на цьому напрямку не допущено.

На Горлівському напрямку ворог не полишає спроб завдати втрат Об’єднаним силам в районах населених пунктів Південне та Зайцеве. Так, протягом минулої доби ворог чотири рази вів прицільний вогонь по наших позиціях в районі населеного пункту Південне. З боку Горлівки та Шахти Гагаріна окупанти вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та озброєння БМП. Внаслідок ведення вогню противником один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав осколкове поранення.

З настанням темряви окупанти відкрили вогонь зі стрілецької зброї по захисниках Зайцевого. Підрозділи, що обороняються на Горлівському напрямку, вживали адекватних заходів щодо стабілізації ситуації на цьому напрямку. Разом з тим, факти порушення противником режиму припинення вогню були задокументовані та передані до міжнародних організацій.

Найбільшу кількість обстрілів минулої доби зафіксовано на Донецькому напрямку. Російські окупаційні війська прицільно обстрілювали позиції Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Авдіївка, Опитне, Піскі, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка. Противник переважно використовував ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети. Найбільш напружена ситуація була в районі населеного пункту Піски, де противник 4 рази вдавався до прицільних обстрілів наших позицій. Для забезпечення режиму припинення вогню з боку Об'єднаних сил залучалися чергові вогневі засоби та підрозділи бойової охорони. Внаслідок рішучих дій цих підрозділів втрат серед особового складу на цьому напрямку не допущено.

Окупанти дещо знизили активність на Маріупольському напрямку. Минулої доби російські найманці 9 разів обстріляли захисників України у районах населених пунктів Лебединське, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Талаківка. На цьому напрямку ворог в основному застосовував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а по наших позиціях в районі населеного пункту Гнутове – озброєння БМП. Об'єднані сили використовували всі доступні заходи для збереження життя та здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України. Разом з цим, факти ведення вогню по наших позиціях задокументовані та передані до міжнародних організацій. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Ворог продовжує ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 2 випадки прольоту ворожих БПЛА, один з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України та перетинали її. З метою заборони роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби.

За уточненими даними розвідки, двоє окупантів загинули та шістьох поранено. Втрати противника протягом минулої доби пов’язані перш за все з нехтуванням окупантами умов припинення вогню, а також намаганням нанести втрат Об’єднаним силам.

Ще раз наголошуємо, що підрозділи Об'єднаних сил повністю дотримуються взятих зобов’язань та мирних ініціатив. Разом з тим не допускають безкарних обстрілів та вбивств своїх військовослужбовців та мирних жителів.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ тричі відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського та Мар’їнки.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Противник ухиляється від активних дій, проте повністю ігнорує домовленості щодо припинення вогню, здійснює заходи розвідки, веде прицільний та зосереджений вогонь по наших позиціях. Об'єднані сили продовжують виконувати завдання в посиленому режимі.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходи з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї і вибухівки.

За минулу добу перевірено 5532 транспортних засобів та 7431 особа. Виявлено одну особу для перевірки на причетність до НЗФ, одну особу за причетність у кримінальному правопорушенні. Вилучено 98 грам марихуани та 4 мл опію ацетильованого.

Також правоохоронці Луганщини, зі складу Об'єднаних сил у ході перевірки транспортного засобу неподалік селища Павлоград виявили та вилучили у громадянина України пістолет та набої до нього. Зброю передано на експертизу.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 18 тисяч осіб та понад 2 тисячі транспортних засобів. 35 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил було вилучено контрабандного товару на суму майже 70 тисяч гривень.

Так, вчора на КПВВ «Гнутове» прикордонним нарядом та представниками ДФС в ході перевірки особистих речей виявлено прикраси, які з ознаками контрабанди намагалася провезти громадянка України на суму майже 24 тисячі гривень. Також вчора на КПВВ «Мар’їнка» представники Держприкордонслужби та ДФС зі складу Об'єднаних сил виявили та вилучили побутову хімію на суму понад 45 тисяч гривень.

Крім того, вчора військовослужбовці Об’єднаних сил від благодійних організацій доставили гуманітарну допомогу у підрозділи, які несуть службу в районі Авдіївки та селища Миколаївка.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.