​За минулу добу противник 36 разів обстріляв позиції наших військ

Минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях. На деяких ділянках ворог до ведення вогню залучав міномети та озброєння танків



Брифінг представника прес-центру ООС 04.08.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Разом з тим відмічаються ознаки до загострення на окремих напрямках. Російсько-окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. На деяких ділянках ворог до ведення вогню залучав міномети та озброєння танків.

Всього за минулу добу, 03 серпня, противник 36 разів обстріляв позиції наших військ, у тому числі 6 разів із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

На Луганському напрямку окупанти знову відкривали вогонь в районі ділянки розведення, що поблизу населеного пункту Станиця Луганська. Там, близько 19.00, ворог відкрив вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Об'єднані сили вживають заходів щодо якнайскорішого мирного врегулювання на ділянці розведення. Разом з тим, на застосуванням противником зброї здійснювали адекватне реагування.

Напруженою залишається обстановка на підступах до населеного пункту Кримське, де протягом минулої доби окупанти 7 разів відкривали вогонь по наших позиціях. Серед арсеналу застосованої зброї: гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя. А з 18-ї години, нехтуючи будь-якими домовленостями, відкрили вогонь з 82-мм мінометів. Не чекаючи завдання втрат нашим позиціям, Об'єднані сили вжили адекватних заходів по відношенню до російсько-окупаційних військ, які ведуть бойові дії на цьому напрямку. Підвищено заходи з розвідки та безпеки.

Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на Луганському напрямку не допущено. Разом з тим, Об'єднані сили в черговий раз звернулися до міжнародних безпекових організацій з зверненням щодо систематичного порушення ворогом будь-яких домовленостей на цьому напрямку. Також встановлюються винні особи з числа бойовиків російсько-окупаційних військ для передачі матеріалів до міжнародних судових організацій. Жодному військовому злочинцю не вдасться уникнути покарання.

На Світлодарському напрямку в нічний час окупанти вели нетривалий, проте прицільний вогонь по наших позиціях в районі населених пунктів Новолуганське та Луганське. Вогонь вівся з застосуванням автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Чергові вогневі засоби на цьому напрямку не застосовувалися, проте підвищувалися заходи розвідки та безпеки. Втрат серед особового складу не допущено.

Також в ході цього обстрілу від влучання боєприпасу сталося займання даху господарчої будівлі на території комплексу «Бахмутський аграрний союз» поблизу населеного пункту Новолуганське. Постраждалих немає.

На Горлівському напрямку прицільний вогонь з боку російсько-окупаційних військ вівся по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Південне та Залізне. Обстріл вівся з застосуванням протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Для примушення противника до припинення вогню застосовувалися чергові вогневі засоби та підрозділи бойової охорони. Втрат особового складу на Горлівському напрямку не допущено.

Відносно спокійно минула доба на Донецькому напрямку. Там зафіксовано 7 порушень режиму припинення вогню. Зокрема, захисників населених пунктів Мар’їнки та Красногорівки ворог обстрілював з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Об'єднані сили вживали заходів щодо захисту життя та здоров'я своїх військовослужбовців. Втрат на цьому напрямку не допущено.

Найгарячіше минулої доби знову було на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська 15 разів відкривали прицільний вогонь у бік позицій Об'єднаних сил. Вогневого впливу зазнали позиції поблизу населених пунктів Гнутове, Лебединське, Павлопіль, Водяне та Широкине. Поряд із цим, ворог по наших позиціях біля Талаківки відкривав вогонь з міномета калібром 82 мм. По захисниках Павлополя противник вів вогонь із танка, мінометів калібром 120-мм та 82-мм. Окрім важкого озброєння, на цьому напрямку ворог застосовував також гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Об'єднані сили в черговий раз звернулися до міжнародних організацій та поряд із цим вживали більш продуктивних заходів щодо забезпечення режиму припинення вогню.

Здійснювалася перевірка бойової готовності чергових бойових засобів та ефективність їх застосування. Перевірка показала, що, не зважаючи на виконання умов перемир'я, чергові вогневі засоби здатні здійснювати переміщення у визначені районі та виконувати поставлені завдання. Об'єднані сили й надалі, окрім фіксації фактів порушення противником режиму припинення вогню, будуть вживати більш результативних заходів для захисту своїх військовослужбовців. Втрат серед особового складу на Маріупольському напрямку не допущено.

Противник не полишає спроби ведення розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 5 випадків прольоту ворожих БПЛА, два з яких ідентифіковані як «Орлан-10» російського виробництва. Всі вони здійснювали політ як уздовж лінії розмежування з боку окупованої території України, так і з її перетином. З метою протидії роботи БПЛА противника застосовувалися засоби радіоелектронної боротьби Об'єднаних сил з приведенням вогневих засобів в бойову готовність «Повна».

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 8 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Новозванівки, Троїцького, Мар’їнки та Водяного.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Противник продовжує уникати активних дій, проте активно здійснює обстріли наших позиція в тому числі із застосуванням забороненої зброї. Незважаючи на загострення обстановки на окремих напрямках, втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає. За даними розвідки один окупант загинув та один дістав поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил тривають посилені фільтраційні заходи, заходи контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, а також заходів з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї і вибухівки.

Співробітниками національної поліції України зі складу Об'єднаних сил за минулу добу вилучено з незаконного обігу газовий пістолет без маркування, стартовий пістолет з явними ознаками переробки під пістолет травматичної дії, 10 набоїв калібру 9 мм з гумовою кулею, 35 гр. марихуани та 2 мл. опію ацетильованого.

Також, минулої доби, підрозділами Національної поліції зі складу Об'єднаних сил перевірено 6042 транспортних засобів та 7126 осіб з них 4136 осіб по Інформаційному центру, до територіальних підрозділів доставлено 2 особи для перевірки на причетність до НЗФ, виявлено 23 адміністративних правопорушення.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 20 тисяч осіб та понад 2,5 тисячі транспортних засобів. 35 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил було вилучено контрабандного товару на суму 76 тисяч гривень.

Так, вчора на КПВВ «Новотроїцьке» прикордонний наряд, спільно з представниками ДФС виявили товари промислової групи, які з ознаками контрабанди намагався провести громадянин України. Сума вилучено товару становить 76 тисяч гривень.

Крім того, вчора військовослужбовці Об’єднаних сил забезпечили супровід і охорону представникам благодійної організації, які доставили продукти харчування у селища Нетайлово, Невельське, Піски, Водяне, Первомайське, Северне, Уманське.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.