​На Маріупольському напрямку зафіксовано найбільшу кількість ворожих обстрілів

Всього за минулу добу, 05 серпня, Російські окупаційні війська 40 разів обстріляли позиції наших військ, у тому числі 4 рази із озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями



Брифінг представника прес-центру ООС 06.08.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається цілком контрольованою. Російські окупаційні війська продовжували обстріли наших позицій із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках вели вогонь з мінометів калібром 120 мм і 82 мм та озброєння БМП.

Всього за минулу добу, 05 серпня, противник 40 разів обстріляв позиції наших військ, у тому числі 4 рази із озброєння, яке заборонене Мінськими домовленостями.

На Луганському напрямку ситуація мала ознаки загострення. Противник здійснював вогневий вплив по наших позиціях поблизу Кримського. Ворог використовував озброєння БМП, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю і два рази застосував міномети калібром 82-мм. Відмічається, що ворожі обстріли були прицільними та зосередженими. Підрозділи Об'єднаних сил адекватно реагували на ведення вогню противником, застосовували чергові вогневі засоби для забезпечення режиму тиші. Внаслідок ведення вогню противником один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

На Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямку російські окупаційні війська проявляли незначну активність. Обстріли велися із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Новозванівка, Луганське, Світлодарськ, Південне та Новгородське. Втрат серед українських захисників немає.

На Донецькому напрямку минулої доби було відносно тихо. Ворог три рази обстрілював захисників Мар'їнки. Вогонь по наших позиціях противник відкривав з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.

На Маріупольському напрямку вкотре зафіксовано найбільшу кількість ворожих обстрілів. Окупанти 16 разів із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали захисників Чермалика, Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. Поряд із цим, противник обстріляв наші позиції біля Гнутового із мінометів калібром 82 мм, а захисники Лебединського зазнали вогневого впливу із мінометів калібром 120 мм. Об'єднані сили вживали адекватних заходів щодо стабілізації на цьому напрямку. Внаслідок адекватних дій з боку Об'єднаних сил активність ворога з застосуванням важкого озброєння вдалося припинити, проте до кінця доби окупанти продовжували здійснювати провокації із застосуванням стрілецької зброї. За минулу добу втрат на Маріупольському напрямку не допущено.

Силами та засобами протиповітряної оборони Об'єднаних сил здійснюється постійний моніторинг повітряного простору. За минулу добу відмічено 3 випадки застосування противником БПЛА на Авдіївському, Бахмутському та Маріупольському напрямках. Два з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Робота БПЛА противника була припинена засобами радіоелектронної боротьби.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 9 разів відкривали вогонь по позиціях українських захисників біля Кримського, Південного, Мар’їнки, Павлополя, Чермалика та Лебединського. В ході ведення бойових дій поблизу населеного пункту Лебединське один наш військовослужбовець отримав поранення.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишалася контрольованою та характеризувалася поступовим зростанням активності противника на Луганському та Маріупольському напрямках. Відносне зниження активності противника відмічається на Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямках. На Донецькому напрямку протягом минулої доби активності ворога не відмічено.

За даними розвідки, внаслідок систематичного порушення режиму припинення вогню з боку противника, особливо на Луганському та Маріупольському напрямках, двох окупантів знищено, сім дістали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Протягом минулої доби в ході проведення посилених фільтраційних заходів, заходів контрольно-пропускного режиму, забезпечення публічної безпеки в населених пунктах, заходів з недопущення незаконного переміщення товарів та матеріальних цінностей, зброї та вибухівки Військовослужбовці Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил затримали та передали співробітникам Національної поліції двох осіб за підозрою у співпраці із незаконним збройним формуванням так званою «ДНР».

Затримання осіб відбулося на стаціонарних блокпостах поблизу населених пунктів Маріуполя та Благодатного Донецької області.

За минулу добу правоохоронцями з незаконного обігу вилучено: 1 набій калібром 12,7 мм, 7 набоїв калібром 7, 62 мм, 2 протитанкові міни без детонаторів, 1 гранату Ф-1, 7 мінометних мін калібру 50 мм та 1 снаряд калібру 45 мм часів Другої Світової війни, 1 корпус гранати «Ф-1», 1 корпус гранати «М-24», 1 корпус міни «ПОМЗ», 1 осколкову гранату «РГ-33», 15 гр. марихуани, 3 мл. опію ацетильованого.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 18 тисячі осіб та понад 2,5 тисячі транспортних засобів. 20 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Представниками Державної прикордонної служби спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби України зі складу Об’єднаних сил було вилучено контрабандного товару на суму понад 4 тисячі гривень.

Зокрема вчора на КПВВ «Мар’їнка» прикордонний наряд та працівники ДФС зі складу Об'єднаних сил виявили та вилучили у громадянина України тютюнові вироби на суму понад 4 тисячі гривень.

Крім того, вчора військовослужбовці Об’єднаних сил забезпечили супровід і охорону працівникам Попаснянського водоканалу, які проводили ремонтні роботи у районі селища Катеринівка. Також українські військові доставили гуманітарну допомогу у підрозділи, що дислокуються у Попасній, та місцевим жителям селища Опитне.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.