​За минулу добу противник 36 разів обстріляв позиції наших військ

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку та відмічено збільшення активності противника на Горлівському напрямку в районі населених пунктів Майорське та Залізне



Брифінг представника прес-центру ООС 11.08.2018 року:

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається цілком контрольована.

Російські окупаційні війська продовжували вести вогонь по наших позиціях із застосуванням гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках із озброєння БМП та мінометів.

Всього за минулу добу, 10 серпня, противник 36 разів обстріляв позиції наших військ, у тому числі двічі із мінометів.

На Луганському напрямку минулої доби ворог відкривав вогонь по позиціях Об'єднаних сил біля Кримського. Визначено напрямок ведення вогню, він вівся з населених пунктів Жолобок та Сокільники. З настанням темряви вчора ворог декілька разів намагався впритул наблизитися до наших позицій і відкрити вогонь з підствольних гранатометів. Підрозділи бойової охорони вчасно виявляли пересування противника та вогнем чергових вогневих засобів змушували противника відійти.

Внаслідок бойового зіткнення поранення отримали двоє військовослужбовців Об'єднаних сил. Вони госпіталізовані і отримують спеціалізовану медичну допомогу.

На Попаснянському напрямку активності противника не відмічено.

Позиції Об'єднаних сил на Світлодарському напрямку зазнали протягом минулої доби обстрілів з бойових машин піхоти, гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів. Найгарячіше було на позиціях поблизу населеного пункту Луганське, де противник тричі перевіряв на міцність наших оборонців. Об'єднані сили при цьому здійснювали перевірку чергових вогневих засобів й тим самим змусили противника припинити вогонь.

Вогневого впливу противника зазнали також наші позиції в районі Троїцького на цьому ж напрямку. Великокаліберний кулемет противника, який вів вогонь по наших позиціях, черговими вогневими засобами невдовзі був подавлений.

Відмічається збільшення вогневої активності ворога на Горлівському напрямку. Так, вчора у ввечері неспокійно було поблизу населених пунктів Майорське та Залізне. Близько двадцятої години по позиціях біля Майорська окупанти відкрили вогонь з мінометів, а в подальшому здійснили висування окремими групами до наших позицій. Не зважаючи на мінометний вогонь, воїни Королівської бригади гідно зустріли ворога. Їм також допомогли розрахунки вогневих засобів колективної зброї. Внаслідок цього, до 22-ї години на даній ділянці був повістю забезпечений режим припинення вогню.

Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цих напрямках не допущено.

У порушення вимог встановленого перемир'я російські окупаційні війська продовжують обстрілювати позиції Об'єднаних сил на Донецькому напрямку. Тут ворог 8 разів відкривав вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших укріпленнях біля Опитного, Мар’їнки, Красногорівки, Новомихайлівки та Богданівки.

У всіх випадках Об'єднані сили вживали адекватних заходів для збереження життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

На Маріупольському напрямку окупанти відкривали вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Гнутового, Лебединського, Павлополя, Водяного та Широкиного. Також неподалік Лебединського ворог застосував міномет калібру 120 мм.

Під час виконання бойового завдання на одному із спостережних постів, в ході бойового зіткнення поранення отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Підрозділи, що обороняються на цьому напрямку, виконують бойові завдання в посиленому режимі. Для придушення вогневих засобів противника застосовувалися чергові вогневі засоби.

Противник не полишає спроби ведення повітряної розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано 5 випадків застосування противником безпілотних літальних апаратів, три з яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Для припинення роботи БПЛА застосувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 8 разів вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил в районах населених пунктів Новгородське, Новотроїцьке, Павлополь, Гнутове, Широкине та Лебединське.

Ворог вкотре вдався до застосування протитанкових ракетних комплексів. Так, внаслідок ведення вогню по наших укріпленнях в районі населеного пункту Павлополь отримав поранення один військовослужбовець Збройних сил України.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається контрольованою. Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку та відмічено збільшення активності противника на Горлівському напрямку в районі населених пунктів Майорське та Залізне.

На Луганському, Горлівському та Маріупольскому напрямках відмічається намагання ворога вдаватися до активних дій, ймовірно, з метою витіснення Об'єднаних сил з займаних позицій у смузі забезпечення та покращення свого тактичного положення.

Втрати Об'єднаних сил за минулу добу склали три військовослужбовця пораненими.

Як особливість, відмічається також збільшення випадків застосування противником озброєння бойових машин піхоти та протитанкових ракетних комплексів. Інтенсивність ведення вогню з застосуванням мінометів не знизилася. За уточненими даними розвідки, в ході ведення бойових дій достовірно встановлено, що один окупант загинув, четверо дістали поранення різного ступеню важкості.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил й надалі проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил за минулу добу вилучено 2 гранати РГД-5, 1 гранату Ф-1, 1 тротилову шашку, 1 сигнально-димову ракету, 185 рослин коноплі, 1,07 кг сухої коноплі.

Також протягом минулої доби військові Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил на блокпосту поблизу міста Маріуполя затримали трьох громадян за підозрою у співпраці із незаконними збройними формуваннями.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 23 тисячі осіб та понад 3 тисяч транспортних засобів. 32 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Так, вчора на КПВВ «Новотроїцьке» прикордонний наряд та працівники ДФС зі складу Об'єднаних сил виявили та вилучили лікарські засоби, які з ознаками контрабанди провозив громадянин України. Сума оцінки товару склала 238 тисяч гривень.

Крім того, військовослужбовці Об’єднаних сил, в рамках програми допомоги населенню Донбасу, від громадських організацій доставили продукти харчування місцевим мешканцям та на позиції у селище Водяне. Також українські військові забезпечили супровід і охорону працівникам Станично-Луганського водоканалу, які провели ремонтні роботи на КПВВ «Станиця Луганська».

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.