​За минулу добу противник 46 разів обстріляв позиції наших військ

Російські окупаційні війська, не зважаючи на оголошене перемир’я, 46 разів відкривали вогонь по позиціях ОС майже по всій лінії зіткнення із застосуванням важкого озброєння


Брифінг представника прес-центру ООС 15.06.2018 року:

Протягом минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил мала ознаки загострення на окремих напрямках, проте залишається цілком контрольованою.

Російські окупаційні війська, не зважаючи на оголошене перемир’я, відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил із застосуванням важкого озброєння, а саме гармат калібру 152 та 122 мм, мінометів, а також озброєння бойових машин піхоти. Майже по всій лінії зіткнення ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Всього за минулу добу, 14 серпня, противник 46 разів обстріляв позиції наших військ, у тому числі 10 разів із важкого озброєння.

Відмічається подальше збільшення інтенсивності застосування мін і снарядів, які випущені по наших позиціях. Загалом зафіксовано майже 150 розривів мін та снарядів, що на 60 більше ніж позаминулої доби.

На Луганському напрямку не знижується напруження навколо населеного пункту Кримське, де ворог суттєво посилив вогневий вплив по позиціям Об'єднаних сил. Протягом минулої доби відмічено застосування артилерії калібром 152 мм, мінометів калібру 120 та 82 мм. Окупанти не відмовляються від намірів змусити підрозділи Збройних Сил України відійти із займаних позицій у створеній смузі забезпечення. Поряд з цим, за підтримки вогню артилерії та мінометів, відмічається намагання окремих груп противника вести штурмові дії на цьому напрямку. Об'єднані сили стійко утримують займані рубежі та позиції, ведуть оборонні дії та вживають адекватних заходів для припинення вогню противника.

Втрат серед наших захисників на цьому напрямку не допущено.

Минулої доби на Попаснянському та Світлодарському напрямках активності противника не спостерігалося. Ворог періодично вдавався до провокативних обстрілів із застосуванням гранатометів та великокаліберних кулеметів. Дані обстріли шкоди Об'єднаним силам не завдали, й мали на меті спровокувати чергові вогневі засоби на вогонь у відповідь. Провокація залишилась поза увагою, проте напрямок ведення вогню та місце розташування вогневих засобів було виявлено, вихідні данні для вогневого ураження підготовлено.

Втрат на Попаснянському та Світлодарському напрямку не допущено.

Залишається напруженою ситуація на Горлівському напрямку, де противник посилив вогневу активність у порівнянні з минулою добою, й відкривав вогонь з мінометів калібру 120 мм по позиціях біля Майорська, а по захисниках Зайцевого відпрацював 82-мм міномет. Окрім цього протягом доби по позиціям Об'єднаних сил в районі Майорська та Зайцевого вівся вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Об'єднані сили посилювали позиції на цьому напрямку та вживали адекватних заходів щодо припинення вогню.

Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цьому напрямку не допущено.

Збільшення активності противника також відмічається на Донецькому напрямку. Ворог відкривав вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших укріпленнях біля Красногорівки, Опитного, Мар’їнки, Пісків, Новотроїцького. Окрім цього, на підступах до Мар’їнки та Новотроїцького окупанти вели вогонь з озброєння бойових машин піхоти. Всі обстріли були прицільними, й мали на меті нанесення ураження підрозділам Об'єднаних сил.

Підрозділи що обороняються на цьому напрямку застосовували чергові вогневі засоби для придушення вогню противника.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не обліковано.

Найбільш напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку. Тут окупанти значно посилили вогневий вплив з застосуванням ствольної артилерії та мінометів. Вогневі засоби підрозділів російсько-окупаційних військ засобами розвідки були виявлені у населених пунктах Пікузи та Заїченко.

Найбільшого вогневого впливу зазнали підрозділи Об'єднаних сил поблизу населених пунктів Гнутове та Водяне. Також під вогнем артилерії та мінометів опинилися позиції Об'єднаних сил в районах населених пунктів Чермалик, Лебединське та Широкине. Окрім цього ворог протягом минулої доби на цьому напрямку відкривав вогонь із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Об'єднані сили для припинення вогню противника відкривали вогонь наявними засобами. При цьому вогонь по населеним пунктам не планувався та не відкривався. Для примушення противника до припинення вогню вживалися заходи по розвіданих цілях поза населеними пунктами, які окуповані. Підрозділи що обороняються й надалі будуть вживати рішучих заходів щодо збереження своїх військовослужбовців.

На превеликий жаль, внаслідок ведення бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув, троє було поранено.

Противник продовжує ведення повітряної розвідки наших позицій. За добу засобами ППО зафіксовано два випадки застосування противником безпілотних літальних апаратів, яких ідентифіковано як «Орлан-10» російського виробництва. Для припинення роботи БПЛА застосувалися засоби радіоелектронної боротьби.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 6 разів відкривали вогонь по наших позиціях у районах населених пунктів Кримське, Новозванівка, Авдіївка, Мар’їнка, Чермалик та Широкине. Важке озброєння не застосовувалось.

Таким чином, протягом минулої доби, ситуація на лінії зіткнення характеризувалася значним збільшенням застосування противником важкого озброєння та збереженням напруги на Луганському та Маріупольському напрямках. Має ознаки до загострення ситуація на Горлівському напрямку. Незмінною залишається ситуація на Донецькому напрямку. Відмічається відносне затишшя на Попаснянському та Світлодарському напрямках.

Збільшення кількості застосування важкого озброєння ймовірно пов’язане з прибуттям на тимчасово окуповані території російських військових конвоїв та намаганням окупантів втягнути Об'єднані сили в протистояння із застосуванням саме важких озброєнь.

Об'єднані сили продовжують виконання завдання в посиленому режимі. Здійснюються заходи з розвідки та безпеки. Збройні Сили України чітко дотримуються взятих зобов’язань та норм міжнародного гуманітарного права. Разом з тим вживають заходів щодо збереження життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України.

За уточненими даними розвідки трьох окупантів знищено, сім дістали важких поранень.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил й надалі проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин, затримання осіб причетних до терористичної діяльності на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правохоронцями зі складу Об'єднаних сил перевірено 8900 транспортних засобів та 9 000 осіб, 6 осіб затримано за підозрою на причетність до НЗФ.

Із незаконного обігу вилучено 35 корпусів гранат РГД-5, 20 запалів УЗРГМ та два корпуси мін ТМ-62.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало більше 23,5 тисячі осіб та майже 3 тисяч транспортних засобів. 34 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування.

Крім того вчора на КПВВ «Мар’їнка» за не складання протоколу про адміністративні правопорушення громадянин України запропонував прикордонному наряду зі складу Об'єднаних сил неправомірну грошову вигоду. Громадянина одразу було затримано та передано співробітникам місцевої поліції.

Цього ж дня військовослужбовці Об’єднаних сил, в рамках програми допомоги населенню Донбасу, від громадських організацій доставили продукти харчування людям похилого віку у місто Авдіївку. Також в Авдіївку військові привезли іграшки та одяг для дітей-інвалідів.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.