​Минулої доби противник 23 рази відкривав вогонь по позиціях наших військ

Минулої доби зберігалася напруженою ситуація на Маріупольському напрямку та мала ознаки до загострення поблизу населеного пункту Кримське, що на Луганщині



Брифінг представника прес-центру ООС 21.08.2018 року:

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою. Зберігалася напруженою ситуація на Маріупольському напрямку та мала ознаки до загострення поблизу населеного пункту Кримське, що на Луганщині.

Російські окупаційні війська продовжували прицільні обстріли позицій Об'єднаних сил.

В основному застосовувалися гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецька зброя. Також відмічено випадки застосування противником мінометів калібрів 82 та 120 міліметрів.

Всього за минулу добу, 20 серпня, противник 23 рази відкривав вогонь по наших позиціях.

На Луганському напрямку активних дій противника не відмічено, проте ворог застосував гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю у районі населеного пункту Кримське по підрозділах, що виконують завдання у смузі забезпечення.

Об'єднані сили з метою недопущення активних дій противника на цьому напрямку та припинення ним вогню вживали адекватних заходів. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цьому напрямку немає.

На Попаснянському напрямку російсько-окупаційні війська вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів здійснювали обстріл позицій Об'єднаних сил на підступах до Попасної. Обстріл був нетривалий, проте носив зосереджений характер і мав на меті нанести ураження підрозділам, що обороняються. У зв’язку з цим чергові вогневі засоби застосовувалися для придушення вогневих засобів противника. Втрат не допущено.

На Світлодарському напрямку ворог із гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї здійснив обстріл наших позицій поблизу Світлодарська. Обстріли тривали з настанням темної пори. Підрозділи, що обороняються, відкривали вогонь у відповідь для придушення вогневих засобів противника. Внаслідок обстрілу одного військовослужбовця Об'єднаних сил було поранено. Станом на 22 годину вжитими заходами ситуацію на цьому напрямку вдалося стабілізувати.

На Горлівському напрямку минулої доби зберігалася тиша.

На Донецькому напрямку активність ворога відмічена поблизу населеного пункту Мар'їнка. На околицях цього міста тричі протягом минулої доби відбувалися вогневі зіткнення з окупантами. Ворог застосовував гранатомети та стрілецьку зброю. У ході одного з вогневих зіткнень один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Підрозділи, що обороняються на цьому напрямку, виконують завдання в режимі повної бойової готовності.

Напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку. Інтенсивність ведення противником вогню залишається високою. Ворог застосовував міномети, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Вогневого впливу зазнали позиції Об'єднаних сил біля Лебединського, Гнутового, Водяного, Павлополя та Широкиного. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил на цьому напрямку не допущено. Підрозділи, що обороняються на цьому напрямку, вживали активних заходів щодо припинення вогню противником.

Також минулої доби бойовики російських окупаційних військ з міномету калібру 120 мм обстріляли населений пункт Новолуганське. Постраждалих серед цивільного населення, на щастя, немає, на місці події працювала група спостерігачів ОБСЄ. Об'єднані сили вживають заходів щодо встановлення бойовиків, причетних до здійснення обстрілу.

Упродовж поточної доби окупанти з озброєння БМП та великокаліберних кулеметів тричі вели вогонь по позиціях Об'єднаних сил в районі населених пунктів Лебединське та Водяне. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил протягом цієї доби немає.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Відмічається часткове зниження вогневої активності противника. Разом з тим, зберігається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку та в районі населеного пункту Кримське, що на Луганському напрямку. Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Здійснюються заходи з розвідки та безпеки. Підрозділи, які обороняються, вживають заходів, в тому числі й вогневого впливу, щодо збереження життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України.

За уточненими даними розвідки, протягом минулої доби трьох окупантів знищено, двоє отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби перевірено 9958 транспортних засобів та 10 тисяч осіб. 8 осіб затримано за підозрою у причетності до незаконних збройних формувань. Виявлено 16 фактів незаконного обігу наркотичних речовин, 2 факти незаконного поводження зі зброєю.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 22 тисячі осіб та близько 3 тисяч транспортних засобів. 48 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування. На КПВВ Новотроїцьке на виїзд до тимчасово окупованої території під час огляду транспортного засобу у громадянина України виявлено газовий котел та допоміжне обладнання. Матеріальні засоби вилучені представниками Державної фіскальної служби зі складу Об'єднаних сил. Сума оцінки – 30 600 гривень.

Військовослужбовці Об'єднаних сил протягом минулої доби забезпечили проведення огляду та виконання ремонтних робіт на лінії зіткнення в районі Станиці Луганської та Золотого, забезпечили безпечний проїзд та роботу на Донецькій фільтрувальній станції. Взяли участь у роботах по відновленню будинків мешканців міста Авдіївка.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.