​За минулу добу противник 26 разів відкривав прицільний вогонь по позиціях Об'єднаних сил

Минулої доби найбільшу активність російські окупаційні війська проявляли на Маріупольському напрямку. Залишається напруженою ситуація й на Луганському напрямку



Брифінг представника прес-центру ООС 28.08.2018 року:

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалась контрольованою та характеризувалася тимчасовою активізацією противника практично на всіх напрямках, що імовірно обумовлено пошуком противником слабких місць в обороні Об'єднаних сил та з метою нанесення максимальних втрат до впровадження «шкільного перемир'я». Найбільшу активність російські окупаційні війська проявляли на Маріупольському напрямку. Залишається напруженою ситуація на Луганському напрямку в районі населеного пункту Кримське, має ознаки до загострення обстановка на Світлодарському напрямку.

Всього за минулу добу, 27 серпня, противник 26 разів відкривав прицільний вогонь по позиціях Об'єднаних сил. Зафіксовано застосування противником озброєння танків, мінометів 120 та 82 калібру, а також гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

На Луганському напрямку противник з автоматичних станкових гранатометів обстріляв оборонців Станиці Луганської.

Зберігається напруженість в районі населеного пункту Кримське. Тут російські окупаційні війська застосували проти підрозділів Об’єднаних сил міномети 82 калібру, гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Застосовуючи наявні вогневі засоби, підрозділи, що обороняються, припиняли ворожі провокації.

Втрат на цьому напрямку не допущено, ситуація перебуває під повним контролем Об’єднаних сил.

На Попаснянському напрямку надвечір окупанти застосували проти оборонців населеного пункту Золоте гранатомети та великокаліберні кулемети. Черговими вогневими засобами вогонь противника був припинений, втрат не допущено.

На Світлодарському напрямку ворог у другій половині дня зосередив свою активність в районі населеного пункту Луганське. Під час обстрілів позицій Об’єднаних сил окупанти застосували міномети 120 та 82 калібру, гранатомети та стрілецьку зброю. Об'єднані сили черговими вогневими засобами подавили вогневу активність ворога, після чого обстріли припинилися. Обстріли противника не завдали шкоди українським захисникам.

На Горлівському напрямку окупанти здійснили один нетривалий обстріл з гранатометів та стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил в районі населеного пункту Південне. Підрозділи Об'єднаних сил вживають активних заходів. Ситуація на цьому напрямку повністю контрольована.

На Донецькому напрямку уже надвечір російські окупаційні війська проявляли вогневу активність в районах Авдіївської промзони та населених пунктів Красногорівка і Новомихайлівка. По підрозділах Об’єднаних сил противник застосував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. На вогневі провокації російських окупаційних військ Об’єднані сили давали адекватну відповідь черговими вогневими засобами.

У ході вогневого зіткнення один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав легке поранення.

Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Загалом минулої доби тут було зафіксовано 12 випадків ведення окупантами прицільного вогню, двічі – із застосуванням озброєнь, заборонених Мінськими домовленостями.

Вогневого впливу зазнали позиції Об'єднаних сил в районах населених пунктів Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне та Широкине.

Поблизу Лебединського ворог здійснив обстріл наших позицій з мінометів 82 калібру та, вперше після тривалої перерви, танкових гармат. У районі населеного пункту Гнутове окупанти застосували міномети 120 та 82 калібрів.

У всіх випадках підрозділи, що обороняються, вживали активних заходів щодо припинення вогню противником та утримання контролю над ситуацією.

На цьому напрямку внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Усіх військовослужбовців, які зазнали поранень минулої доби, доставлено до лікувальних закладів, їм надана необхідна медична допомога.

Минулої доби також зафіксовано ведення вогню противником по населеному пункту Верхньоторецьке. Так, о 16 годині на території дитячого садка за адресою: с. Верхньоторецьке, вул. Залізнична 75, в результаті обстрілу з автоматичної зброї збоку російсько-окупаційних військ отримала поранення передпліччя правої руки місцева мешканка 1990 року народження.

Упродовж поточної доби російські окупаційні війська 6 разів обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Новолуганського, Гнутового, Павлополя та Лебединського. Проти наших оборонців ворог застосував артилерію, міномети, гранатомети та великокаліберні кулемети. Втрат серед особового складу не допущено.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Зберігається напруження на Маріупольському напрямку та окремих ділянках Луганського, Світлодарського та Донецького напрямків. Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають активних заходів, в тому числі й вогневого впливу на окупантів з метою недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів та позицій, збереження життя та здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення в районі проведення операції Об’єднаних сил.

За даними розвідки, учора трьох окупантів було знищено, ще четверо отримали поранення.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил перевірено 10625 транспортних засобів та 11021 особа, 12 з яких затримані для перевірки причетності до незаконних збройних формувань. Виявлено 19 фактів незаконного обігу наркотичних речовин і 4 факти незаконного поводження зі зброєю.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

Сьогодні, 28 серпня, о 6 годині ранку був відкритий тимчасово закритий минулого тижня КПВВ «Майорське». Втім, Командування Об'єднаних сил залишає за собою право приймати більш жорсткі заходи у разі загострення обстановки у районі будь-якого КПВВ.

27 серпня на підконтрольну Україні територію прослідувало майже 20 тисяч осіб та більше 2, 5 тисячі транспортних засобів. 21 особі з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування. 27 серпня 2018 року в КПВВ «Новотроїцьке» на виїзд до тимчасово окупованої території України під час спільного з працівниками ДФС зі складу Об'єднаних сил огляду транспортного засобу під керуванням громадянина України виявлено підошви до взуття та натуральну шкіру. Товар вилучено представниками Державної фіскальної служби України, сума оцінки 136 445 грн. Усього протягом минулої доби виявлено товарів з ознаками контрабанди на суму 173 507 грн.

Військовослужбовці української сторони СЦКК протягом минулої доби продовжували забезпечувати координацію та супроводження ремонтно-відновлювальних робіт у населених пунктах Станиця Луганська, Золоте-5, Попасна, Артема, Авдіївка, а також забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.