​За минулу добу противник 32 рази відкривав вогонь по наших позиціях

Найбільш напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку. Загалом минулої доби тут було зафіксовано 15 випадків ведення прицільного вогню окупантами



Брифінг представника прес-центру ООС 29.08.2018 року:

Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалася контрольованою та характеризувалася збереженням вогневої активності противника на окремих напрямках.

Всього за минулу добу, 28 серпня, противник 32 рази відкривав вогонь по наших позиціях.

На Луганському напрямку поблизу Кримського ворог продовжував обстріли наших позицій з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Підрозділи Об’єднаних сил на цій ділянці виконують завдання у повній бойовій готовності та вживали адекватних заходів. Втрат серед особового складу не допущено.

В районі Попасної окупанти 28 серпня здійснили один обстріл наших позицій зі станкового гранатомета. Шкоди Об'єднаним силам даний обстріл не завдав, проте черговими вогневими засобами вогонь противника був припинений.

На Світлодарському напрямку вчора зранку ворог відкрив вогонь із артилерії 122 калібру та 120 мм мінометів по позиціях в районі Новолуганського. Наявними вогневими засобами усіх калібрів підрозділи, що обороняються, припинили вогневу активність противника. Ближче до опівночі російські окупаційні війська з мінометів, озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли позиції Об’єднаних сил поблизу Троїцького та Новолуганського. Вживаючи активних заходів, у тому числі й вогневого впливу на противника, військовослужбовці Об’єднаних сил змусили окупантів припинити обстріли. Ситуація на цьому напрямку залишається під повним контролем Об’єднаних сил, втрат серед українських військовослужбовців не допущено.

На Горлівському напрямку вчора російські окупаційні війська здійснювали вогневі провокації по позиціях Об’єднаних сил в районах населених пунктів Майорськ, Південне, Новгородське. По наших оборонцях ворог вів прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Поблизу Новгородського противник також застосував міномети 82 калібру. Підрозділи Об'єднаних сил вживали заходів з подавлення вогневих засобів окупантів для утримання контролю над ситуацією та недопущення втрат на цій ділянці.

На Донецькому напрямку активність ворога минулої доби була відмічена поблизу населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка. Проти оборонців зі складу Об’єднаних сил російські окупаційні війська переважно застосовували озброєння, не заборонене Мінськими угодами. Проте поблизу Новомихайлівки ворог застосував міномети 82 калібру. Найбільша кількість обстрілів на цій ділянці минулої доби була зафіксована в районі населеного пункту Красногорівка.

Для подавлення вогню противника та припинення провокацій підрозділи, що обороняються, використовували наявні вогневі засоби, даючи ворогу адекватну відповідь. Ситуація на Донецькому напрямку й надалі залишається під контролем Об’єднаних сил, втрат серед особового складу наших підрозділів не допущено.

Найбільш напруженою залишається ситуація на Маріупольському напрямку. Загалом минулої доби тут було зафіксовано 15 випадків ведення прицільного вогню окупантами.

Так, вчора зранку з артилерії 122 калібру та мінометів окупанти обстріляли наші позиції в районі населених пунктів Гнутове та Лебединське, а надвечір відкрили вогонь з мінометів по оборонцях Чермалика та Водяного. У районі Лебединського наші позиції обстріляв танк противника. Вогневі провокації окупантів без застосування важкого озброєння також були зафіксовані поблизу Павлополя. Ворог застосовував гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У всіх випадках підрозділи, що обороняються, вживали адекватних заходів щодо припинення вогню противником та збереження життя та здоров'я військовослужбовці Збройних Сил України. Протягом минулої доби втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.

Сьогодні вночі з початком введення «шкільного перемир'я», не дивлячись на заборону відкриття вогню, противник важкого озброєння не застосовував, проте двічі з великокаліберних кулеметів обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі Гнутове і Талаківка. Втрат серед особового складу наших підрозділів не допущено.

Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою. Поряд із збереженням вогневої активності противника поблизу Кримського на Луганщині та на Маріупольському напрямку відмічено поодинокі обстріли низької інтенсивності із застосуванням мінометів та озброєння БМП на Світлодарському, Горлівському та Донецькому напрямках.

Не знижується інтенсивність застосування стрілецької зброї та гранатометів практично на всіх напрямках.

Об'єднані сили продовжують виконання бойових завдань в посиленому режимі. Підрозділи, які обороняються, вживають активних заходів, в тому числі й вогневого впливу на окупантів з метою недопущення прориву противника, утримання займаних рубежів і позицій та збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України.

За даними розвідки, вчора знищено трьох окупантів.

Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Командування Об'єднаних сил проводить заходи щодо виявлення боєприпасів, зброї, наркотичних речовин та осіб, причетних до незаконних збройних формувань, на території Донецької та Луганської областей.

Протягом доби правоохоронцями Об'єднаних сил перевірено 10641 транспортний засіб та 11020 осіб, 5 з яких затримані для перевірки причетності до незаконних збройних формувань. Виявлено 12 фактів незаконного обігу наркотичних речовин і 3 факти незаконного поводження зі зброєю. Із незаконного обігу вилучено 1 обріз мисливської рушниці ТОЗ БМ 16 калібру та 2 шт. набоїв 16 калібру.

Контрольні пункти в’їзду-виїзду продовжують працювати у штатному режимі.

28 серпня на підконтрольну Україні територію прослідувало близько 25 тисяч осіб та більше 3 тисяч транспортних засобів. 27 особам з різних причин відмовлено в пропуску через лінію розмежування. 28 серпня 2018 року в КПВВ «Гнутове» на виїзд до тимчасово окупованої території України під час спільного з працівниками ДФС зі складу Об'єднаних сил огляду транспортного засобу під керуванням громадянина України виявлено обладнання до басейну. Товар вилучено представниками Державної фіскальної служби України, сума оцінки 181 586 грн.

Військовослужбовці української сторони СЦКК протягом минулої доби продовжували забезпечувати координацію та супроводження ремонтно-відновлювальних робіт у населених пунктах Станиця Луганська, Золоте-5, Попасна, Артема, Авдіївка, а також забезпечення функціонування Донецької фільтрувальної станції.

Підрозділами цивільно-військового співробітництва 28 серпня 2018 року супроводжено ремонтну бригаду Попаснянської РЕС для здійснення ремонту трансформатора на лінії в населеному пункті Новозванівка, а також доставлено гуманітарну допомогу дітям-першокласникам із малозабезпечених сімей у населеному пункті Новолуганське.

Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.